Berlusconi (Alan Friedman)

Saatavuus: Varastossa

12,90 €
  • Ilmestymisvuosi : 12/2015
  • Kirjailija :
  • Kustantaja : Art House
  • ISBN : 9789518845884
  • Sivuja : 287
  • Sidosasu : Sidottu

Kuvaus

Lisätiedot

Silvio Berlusconin ensimmäinen ja ainoa virallinen elämäkerta on kertomus työväen- kaupunginosan kasvatista, joka eteni nopeasti ja määrätietoisesti kiinteistöpohataksi, ensimmäisen valtakunnallisen kaupallisen televisiokanavan perustajaksi, poliittisen puolueen johtajaksi ja lopulta yhdeksi maailman vaikutusvaltaisimmista miehistä.

Berlusconin elämäntarina kuljettaa lukijansa läpi Italian 1900-luvun jälkipuoliskon vuosikymmenten ja tarjoaa ennen julkaisemattomia paljastuksia paitsi bunga-bunga­juhlien luonteesta myös Berlusconin ystävistä ja vastustajista – Barack Obamasta, Hillary Clintonista, George W. Bushista, Vladimir Putinista, Mihail Gorbatšovista, Tony Blairista, Nicolas Sarkozysta, Angela Merkelistä... Yksityiskohta yksityiskohdalta syntyy kuva yhdestä aikamme kiistanalaisimmista julkisuuden henkilöistä – miehestä, jolle konkurssikypsän AC Milanin nostaminen maailmanluokan jalkapallojoukkueeksi oli kevyt sivutoimi.

Alan Friedman on pitkän linjan taloustoimittaja, televisiojuontaja ja tietokirjailija. Hän on työskennellyt toimittajana, kolumnistina, kirjeenvaihtajana ja avustajana Financial Timesille, The International New York Timesille, Wall Street Journalille ja Vanity Fairille. Hän avustaa Corriere della Seraa ja Die Zeitia. Friedman on voittanut neljästi British Press Awardin sekä useita muita journalistisia palkintoja. Hänen katsotaan olleen keskeisin toimittaja, joka paljasti niin sanotun Iraqgate-skandaalin. Hän on myös kirjoittanut useita kirjoja, muun muassa Gianni Agnellin bestseller-elämäkerran.

Alkuteos: Berlusconi: The Epic Story of the Billionaire Who Took Over Italy
Suomennos: Veli-Pekka Ketola

Kommentit