Myymälät Forssan myymälä
Heinolan myymälä
Hirvaskankaan myymälä
Humppilan myymälä
Hämeenlinnan myymälä
Imatran myymälä
Joensuun myymälä
Lahden myymälä
Lappenrannan myymälä
Lempäälän myymälä
Lohjan myymälä
Nokian myymälä
Porin myymälä
Pukaron myymälä
Pyhäjärven myymälä
Riihimäen myymälä
Salon myymälä
Varkauden myymälä

Löydät meidät myös Facebookista

Suomen vahvimmat

Korkein luottoluokitus AAA

Kirjapörssin kirjavinkit

Kokoamme tälle sivulle kerran kuussa kirjavinkkejä laidasta laitaan niin keittokirjoista kovaksikeitettyihin rikosromaaneihin, romanttisista rakkaustarinoista roiseihin vitsikirjoihin kuin tietokirjoista tenavien teoksiinkin.

ELOKUU 2017 / VARKAUS

LINNUSTAJAN KEITTOKIRJA

Tällä kirjalla tehdään tunnetuksi linnustusta ja lintureseptejä. Tuodaan myös esille uusia mahdollisuuksia niin metsässä kuin lieden ääressä. Linnustajan keittokirja esittelee eri lintulajit ja niiden metsästystavat, neuvoo niksit saaliin käsittelyyn ja antaa ohjeet linturuokien valmistukseen.

Kirjan alussa käydään läpi lintujahdit, riistalinnut, linnun käsitteleminen, linnunliha, suolaaminen, graavaaminen ja savustaminen. Sitten siirrytään linnunlihan valmistuksen vaiheista itse ruokaohjeisiin, reseptejä löytyy kirjasta 60. Selkeät valokuvat eri työvaiheista ja työvälineistä havainnollistavat kirjan yksityiskohtaisia ohjeita.

Arjen herkkuna maistuu vaikkapa sorsa-nuudelikeitto tai heinäsorsasalaatti. Kun taas juhlapöydän ruokailijoita voi hemmotella braseeratulla pyyllä kera paahdetun sipulin tai fasaaninrinnalla kera päärynäsalaatin. Hyvä ruoka syntyy hyvistä aineksista!

Tämmöisiä kirjoja ei juurikaan ole saatavilla, joten tästä todella kattava kirja jokaiselle linnustusta harrastavalle...vaikkapa lahjaksi. Onkin hyvin ajankohtainen näin sorsanmetsästyksen aikoihin. Kirjapörsseistä nyt hintaan 6,90€ (tarkista saatavuus myymälästäsi)

Varkauden myymälä

HEINÄKUU 2017 / PORI

KATAJAMÄELLÄ KAIKKI HYVIN

Katajamäkeläiset hurmannut Henri Laakso jätti Katajamäen kyläkoulun, jota oli johtanut vuosia. Kykeneekö uusi kyläkoulun johtajatar astumaan Henri Laakson jättämiin suurin saappaisiin? Voiko kukaan koskaan korvata Henri Laaksoa?

Pienen kyläkoulun toiseen päähään, kyläkoulun johtajattaren lisäksi, muuttaa vuokralle myös vähäsanainen Rene. Sulattaako Katajamäki soraisine pikkuteineen uusien asukkaiden sydämet? Löytävätkö uudet asukkaat paikkansa Katajamäkeläisten sydämiin? Se on ainakin varmaa, että jutunjuurta kyläkaupan kahvinurkkauksessa riittää.

Katajamäellä kaikki hyvin on sarjan 12:s osa. Jokainen kirja on erillinen kertomus erilaisissa elämänvaiheissa olevista naisista, jotka jättävät taakseen hektisen kaupunkielämän ja alkavat etsimään elämäänsä uutta suunta maaseudun rauhasta.

Lukiessa Anneli Kivelän kirjoittamaa Katajamäki-sarjaa voi aistia kirjan hahmot Katajamäen idyllisessä maisemassa. Voi tuntea kesäauringon lämmön sekä nähdä silmissä, kuinka valkoinen lumi kimmeltää kirpeässä talvisäässä. Kivelä kirjoittaa aidosti ja lämmöllä tämän päivän asioista huumoria unohtamatta, pienellä romantiikalla höystettynä. Suosittelen lämmöllä.

Taija Porista

KESÄKUU 2017 / IMATRA

MÖKILLÄ IDEAKIRJA

Tästä hyvä mökkituliainen!
Tämä kirja senkun pursuaa oivaltavia käytännön vinkkejä joka lähtöön, mutta erityisesti mökille tämä opus on aivan loistava! Kirjassa on kerrottu informatiivisesti mm. kalastuksesta, veneilystä ja luonnossa liikkumisesta.

Kirjaan on koottu ohjeita pajupillin veistämisestä laiturin rakentamiseen, sekä vinkkejä esimerkiksi siitä, miten häädät hyttyset iholta ilman hyttysmyrkkyä, tai kuinka säästät aikaa ja hermoja pihatöissä.

Lähes mistä tahansa arjen tavaroista voidaan saada pienellä soveltamisella paljon hyötyä irti, ja siihen vinkit takuulla löytyvät tästä kirjasta ;)

Kata Imatran myymälästä

TOUKOKUU 2017 / HIRVASKANGAS

SINUN TÄHTESI OVAT NIITÄ, JOTKA OSAAVAT NAURAA
Mieltä lämmittäviä ajatuksia Antoine de Saint-Exupéryltä


Pikku Prinssi on ranskalaisen kirjailijan Antoine de Saint-Exupéryn vuonna 1943 julkaisema pienoisromaani, joka on noussut lähes kulttimaineeseen kaikenikäisten ihmisten keskuudessa.

Tämä kirja kokoaa yhteen Pikku Prinssin ja muiden Antoine de Saint-Exupéryn kirjojen koskettavia ajatuksia. Mukana on myös useita aiemmin suomentamattomia elämänviisauksia.

"Nyt saat salaisuuteni. Se on hyvin yksinkertainen: Ainoastaan sydämellään näkee hyvin. Tärkeimpiä asioita ei näe silmillä." - Pikku Prinssi

Erinomainen kirjalahja kevään ja kesän juhliin!

Hinta Kirjapörsseissä 6,90€

Pikku Prinssin ja muiden de Saint-Exupéryn kirjojen kannustavia sanoja löytyy myös kokoelmista Ajattelen sinua ja Rohkeutta. Näiden hinnat Kirjapörsseissä 5,90€/kpl.

(Valikoima vaihtelee myymälöittäin!)

 

365 HAUSKAA ULKOPUUHAA - Jamie Ambrose

Kesän saapuessa aikaa vietetään entistä enemmän ulkona. Tämän kirjan parissa aika ei käy pitkäksi missään vaiheessa!

365 hauskaa ulkopuuhaa sisältää vinkkejä monenlaiseen hauskaan tekemiseen majan rakentamisesta kukkien prässäämiseen ja hyönteisten pyydystämiseen. Selkeät, vaiheittaiset ohjeet ja havainnolliset kuvat kertovat tarkasti, mitä kulloinkin on tarkoitus tehdä ja mitä tarvikkeita siihen tarvitset.

Kirjan mukana on yli 100 tarraa ja aina kun saat jonkin kirjan tehtävistä valmiiksi, palkitse itsesi tähdellä! Eläintarroja voi puolestaan käyttää vaikkapa luontopäiväkirjan koristeluun.

Ota kirja mukaan minne menetkin; silmäsi avautuvat luonnon ihmeille! Hinta Kirjapörsseissä 6,90€

-Tuula-

HUHTIKUU 2017 / PYHÄJÄRVI

Elsa Beskow:TÄTIEN SATUAARTEITA

Kirjan suloisten kansien sisään kätkeytyy 3 Täti-tarinaa. Kaunis kuvitus ja elämän makuiset tarinat viehättävät sekä lapsia, että aikuisia. Tarinoissa on sopivasti jännitystä ja eloisaa arkista touhotusta, kiehtovaa historian havinaa unohtamatta.

Vaikka tarinat ovat vanhoja, sopivat ne loistavasti myös tähän aikaan ja kiinnostavat lapsia edelleen. Mielikuvituksen herättävä kerronta tempaisee helposti sisään tarinoihin, pian huomaakin olevansa mukana tätien seikkailuissa. Beskowin suositut tarinat ovat tuttuja monille vanhemman polven lukijoille ja toivottavasti niistä pääsee nauttimaan myös monet tulevat kirjan ystävät.

 Renée Knight:KENENKÄÄN EI PITÄNYT TIETÄÄ

Ei mitään veriroiskeista räiskettä, vaan piinallisen koukuttavaa jännitystä. Tämä psykologinen trilleri pitää lukijansa arvoituksen vallassa loppuun asti, eikä tätä yksinkertaisesti voi lopettaa kesken. Kirjan idea kantaa läpi tarinan ja lukija ymmärtää juonen täydellisesti vasta lopussa.

Jännityksen ja pelon ohessa kirja sivuaa Catherinen elämän tavallisia ja arkisiakin asioita kiinnostavasti ja ajatuksia herättävästi. Mukaansa tempaava kirja on sopivan kevyttä ja soljuvaa luettavaa monen tyyppisille lukijoille. Suosittelen!

Jonna Pyhäjärven myymälästä

MAALISKUU 2017 / SALO


Russell Simmons & Chris Morrow: Menesty tyyneyden avulla - Opas yksinkertaiseen meditaatioon

Haluatko menestyä paremmin elämässäsi? Mitäpä jos voisit menestyä paremmin käyttämällä meditaatiota? Vain kahdenkymmenen minuutin meditaatio päivittäin auttaa menestymään paremmin elämässä. Meditaatio alentaa stressiä, parantaa terveyttä ja kohentaa hermoston hyvinvointia ja näin ollen auttaa menestymään.

Mutta mitä muita syitä on meditoida? Vastaus on yksinkertainen: ollaksesi onnellinen. Välillä tulee päiviä, jolloin elämä tuntuu epävarmalta ja huolestuttavalta. Tämä kirja ohjaa sinua päättämään, että elämä on aurinkoista ja iloista, aina. Turhan tuskan ja turhautumisen elämästäsi poistaa hiljainen kahdenkymmenen minuutin istuminen. Meditaatio palauttaa elämääsi onnellisuuden, joka on jokaisen ihmisen perusoikeus. Tämä kirja on yksinkertaisin reitti tuohon tilaan.

Kirjan kirjoittaja on julkisuuden henkilöitäkin ohjannut yhdysvaltalainen Russell Simmons. Simmons on yrittäjä, kirjailija ja hän on perustanut myös levy-yhtiön. Menestynyt mies siis itsekin. Simmons löysi meditaation joogan avulla ja huomasi menestyvänsä elämässä entistä paremmin vaihtaessaan juhlimisen joogaan. Hän halusi jatkaa joogan aiheuttamaa selkeyttä joogatunnin jälkeisenäkin aikana ja päätyi näin tutustumaan meditaatioon. Nyt hän haluaakin kirjassaan ohjata ihmisiä yksinkertaiseen ja helppoon meditaatioon.

Ilona Salosta

HELMIKUU 2017 / PUKARO

KAASU POHJASSA

Jonne Aaronin isoveljenä sekä Katri Helenan miehenä paremmin tunnettu Tommi Liimatainen puhuu kirjassaan Kaasu pohjassa suhteellisen tabu aiheesta kuningas alkoholi. Liimatainen kuvailee omaa reilua ottamistaan vuosia sitten, sekä omaa lapsuuttaan alkoholistivanhempien vaikutuksen alla. Aihe on rankka, mutta kirja on kirjoitettu asiallisen kevyesti. Mitään ei kuvailla niin tarkkaan, että itse alkaisi voimaan pahoin, mutta kirja antaa silti runsaasti ajateltavaa tästä suhteellisen viinalla kyllästetystä yhteiskunnasta ja ihmiskohtaloista.

Kaikilla suomalaisilla on varmasti jotakin kautta jonkinlainen suhde alkoholiin ja sen tuomiin vaikutuksiin. Olivatpa ne positiivisia tai negatiivisia. Kaikistahan ei tule aineelle riippuvaista. Osa porukasta osaa pitää aina kohtuuden, mutta joillakin se sitten läikkyy reippaasti yli. Sopiiko alkoholi oikeasti kenellekään ja mitä hyötyä tai hyvää tästä iloliemestä on?

Kirja ei anna vastauksia, mutta herättää paljon kysymyksiä ja tarkistuttaa ainakin lukijan oman suhtautumisen alkoholiin. Kirjassa pohditaan myös suomalaista juomiskulttuuria ja sitä, kuinka se on aina suomessa ollut miehen mitta ja mitä enemmän otat sen kovempi äijä? Luettuna ja painettuna tekstinä tämä kuulostaa naurettavalta, mutta valitettavan tosi.

Liimataisen oma ratkaisu oli sulkea korkki lopullisesti vuonna 2005 ja siinä mielessä kirjassa on positiivinen loppu, että elämähän ei lopu vaikka sulkisi korkin...itse asiassa siitähän se vasta alkaa...

 HELVETIN HYVÄ ELÄMÄ

Tämä kirja ei ole turhaa pönötystä, se on tehty tosissaan, mutta ei liian vakavissaan ;) Jos haluat soljuvaa tekstiä ja kaipaat rentoa lukemista, jossa saa nauraa, niin tässä sellainen kirja. Henkilökuva/elämäkertakirjat ovat mielestäni silloin onnistuneita, kun kuulet korvissasi itse päähenkilön puheen ja on kuin kuuntelisi hänen kertovan juttuja sinulle.

Kirjassa ei ole pilkuntarkkaa selitystä tehdyistä töistä ja juurta jaksaen kerrottua lapsuutta ja nuoruutta kohti tätä päivää. Monta kertaa juuri elämäkerroissa henkilön ääni hukkuu asiatekstiin. Toki lapsuudesta ja nuoruudesta lähdetään, mutta moniin asioihin palataan kirjan myöhemmissä kohdissakin, kuten esim. Lapinlahden lintuihin mikä toki on ollut merkittävä ajanjakso ja josta suuri yleisö Mikon muistaa.

Kivisellä on paljon mielipiteitä ja ne esitetään kirjassa suoraan kainostelematta ja kirosanojakaan säästämättä. Kirjassa vilahtelee paljon tuttuja nimiä teatterista ja televisiosta, sekä paljon tarinoita ja tapahtumia näiden ympäriltä. On todennäköisesti ollut suhteellisen helppo saada tästä runsaasta materiaalista kirja aikaan. Itselle yllätys oli, että teatteri on kuitenkin se kaikkein rakkain Mikolle, sekä ohjaustyöt joista en itse tiennyt ollenkaan. Enkä muuten sitäkään, että laulu "lipputangon nupista" on OIKEASTI tositarina.

Mikko on kerinnyt tehdä todella paljon, mutta on silti itse sitä mieltä, että "päivääkään en vaihtaisi pois-laulu" on paskapuhetta ja turhaa hurskastelua. Elämään ja töihin, kun mahtuu huonoja päiviä, huonoja viikkoja ja jopa huonoja vuosia. Koko lista Mikon töistä löytyy kirjan takana olevasta luettelosta. Löytyy sieltä muuan sketsi ja reseptikin.

"En halua kadottaa pikkupoikaa sisälläni, sitä samaa tyyppiä joka näki hauskuutta monen mielestä väärissäkin tilanteissa. Pitää olla tosissaan, muttei liian vakavissaan. Turha pönötys on perseestä. Olen aina vihannut kaikenlaista patsastelua."

Marjo Pukaron myymälästä

TAMMIKUU 2017 / JOENSUU


Body - Kehon muokkausohjelma

Mitäpä olisikaan tammikuu ilman elämäntaparemonttiohjeita, lupauksia rantakuntoon pääsystä ja erilaisia tehodieettejä? Lehtien lööpit hehkuttavat suuria pudottajia, rakkaasta pullukasta kuoriutuu kuudessa viikossa tyrmäävä kaunotar, listaa voisi jatkaa loputtomiin. Mutta ollaanpas rehellisiä itsellemme. Kuinka moni kuntorääkki loppui rasitusvammaan tai lihasrevähdykseen? Kuinka moni mehupaasto päättyi ensimmäisillä synttärikutsuilla? Niinpä. Toukokuussa lehtien lööpit nimittäin sanovat "Vielä ehdit rantakuntoon näillä ohjeilla!" Näinhän se menee, joka vuosi samalla kaavalla.

Entäpä jos tehtäisi tänä vuonna hieman toisin? Ei haukata liian isoa palaa kerralla, vaan ollaan armollisempia itsellemme. Selaillessani ensimmäistä kertaa Body kehon muokkausohjelmaa, huomasin että kirjassahan on oikeasti asiaa. Jos ongelmasi on liian isojen annosten syöminen, vaihda pienempi lautanen. Mitä ihmettä? Näinkö yksinkertaista?

Ja entäs kuntoilu sitten. Alleista eroon pääsyyn tarvitaan keittiön tuoli. Siis mikä? Mitä pidemmälle kirjassa pääsin, sitä mielenkiintoisemmalta se vaikutti. Kirjan jumppaohjeet vaikuttivat todella yksinkertaisilta, ja mikä parasta, et tarvitse hankkia yhtäkään kuntoiluvälinettä. Kaikki tarvittava löytyy jokaiselta kotoa. Keittiön tuoli, pyyhe, vesipullo. Ja vain 15 minuuttia päivässä. Senhän voi tehdä vaikka odotellessa saunan lämpenemistä!

Kirjassa on laadittu kunto- ja ruokaohjelma kuudelle viikolle. Sen lisäksi kirjasta löytyy ohjeita myös itsensä hemmotteluun. Kirjan tekijä Lucy Wyndham-Read ymmärtää nykyajan kiireisen elämäntyylin ja on tehnyt ohjeet niin, että jokaisella on mahdollista toteuttaa ne ilman suurempia erikoisjärjestelyjä. Jos kirjan ohjeiden noudattaminen tuntuu silti liian vaikealta, poimi kirjasta itsellesi sopivimmat vaihtoehdot ja tee niin kuin tuntuu hyvältä. Aloita vaikka muuttamalla yksi asia omasta päivärutiinistasi kerrallaan. Eihän sitä tiedä, se voi jopa yllättää sinut! Ja ainahan voit toukokuussa kokeilla kahden viikon pikatreeniä:)

Hinta Kirjapörsseissä 6,90€

Katja Joensuusta

JOULUKUU 2016 / NOKIA


Katri Oikarinen: Luo aarteita vanhoista kirjoista

Mitä tapahtuu vanhoille kirjoille, joita kukaan ei enää lue? Kirjojen kierrättäminen onnistuu siten, että irroittaa kannet sekajätteeseen ja laittaa sivut paperinkeräykseen, tai tekee niistä Katri Oikarisen ohjeilla käyttö- ja koriste-esineitä kotiin ja lahjaksi.

Vanhoista kirjoista voi tehdä Oikarisen ohjeilla esimerkiksi jakkaran ja kirjojen kansista voi askarrella taulun tai valokuvakehyksen, kirjojen sivut ovat oivaa materiaalia paperikoristeiden tekoon kellastuneinakin. Ja tätä askartelumateriaalia löytyy runsaasti ja edullisesti, jopa ilmaiseksi.

Kirjassa esitellään askartelussa tarvittavat työkalut ja lisämateriaalit sekä eri tekniikoita kirjojen työstämiseen. Työkalut ovat teräviä ja kohtuullisen järeitäkin, joten aivan perheen pienimmille tämä askartelu ei sovellu, mutta jo kouluikäinen voi taitella ja liimata vaikka onnittelukortteja, mattoveitsellä leikkaamiset kannattaa kuitenkin jättää aikuisten hoidettavaksi.Kirjan ohjeet on myös vaikeusastemääritelty, lukija voi aloittaa helpoimmasta ja taidon karttuessa edetä vaativimpiin ohjeisiin. Ja kun on alkuun päässyt niin varmasti syntyy myös omia ideoita, sillä persoonalliset kirjankannet ja -sivut inspiroivat.

Kirjojen sivuista voi taitella myös upeita joulukoristeita. Joululahjalle voi askarrella lahjakassin tai vain kääräistä lahjan vanhan kirjan sivuun ja koristella kauniilla nauhalla.

Omia suosikeitani olivat ohjeet lehtikotelon tai onnittelukorttien tekoon ja miten ihania valokuvakehyksiä voikaan tehdä kauniista vanhoista kirjoista!

Hinta Kirjapörsseissä 14,90€

Sari Nokian myymälästä

MARRASKUU 2016 / LOHJA


Eläinten ennätykset:Mark Carwardine

Kuinka merkilliseltä kuulostaa sammakko, jonka iho on niin läpinäkyvä että kaikki luut, lihakset ja sisäelimet ovat näkyvissä?

Kammoksutko hämähäkkejä? Kotoiset viipeltäjät ovat vielä pieniä verrattuna Laosissa tavattavaan Heteropoda maxima-jahtihämähäkkiin, jonka jalkojen väli on 30 cm.

Oletko kuullut galapagoksenjättiläiskilpikonna Harrietista, eläinkunnan todellisesta seniorista, joka kuollessaan vuonna 2006 oli saavuttanut 176 vuoden kunnioitettavan iän?

Eläinmaailmassa rikotaan ennätyksiä jatkuvasti. Nisäkkäät, linnut, matelijat, sammakkoeläimet, kalat ja selkärangattomat ovat kaikki saaneet oman lukunsa, jossa esitellään suurimmat ja pienimmät, nopeimmat ja hitaimmat. Kuka on pituushypyn maailmanennätyksen haltija tai puheliain suupaltti? Kuka taitaa akrobatian tai laulelee pisimmät serenadit?

Loistava 256-sivuinen kuvateos on tehty yhteistyössä Lontoon luonnontieteellisen museon kanssa ja antaa kiinnostavia faktoja koko perheen tutkittavaksi.

Hinta Kirjapörsseissä 5€ (valikoima vaihtelee myymälöittäin)

LOKAKUU 2016 / RIIHIMÄKI

Stieg Larssonin Millennium-sarja saa jatkoa.

Juuri kun Mikael Blomkvist kokee otteensa lipeävän ja harkitsee uranvaihtoa, Lisbeth Salander astuu vuosien jälkeen takaisin hänen maailmaansa. Saako tekoäly ja tulenarka tieto Yhdysvaltain tiedustelutoiminnasta Mikaelin pelastamaan vaikeuksissa olevan Millennium-lehden ja toimittajanuransa vai onko jymyuutisen metsästäminen paha virhe?

David Lagercrantz tunsi aluksin rimakauhua astua Stieg Larssonin saappaisiin, mutta innostui sitten ajatuksesta ja kiehtovista henkilöhahmoista. Se mikä ei tapa on itsenäinen romaani, joka pohjautuu Stieg Larssonin luomiin hahmoihin.

Tämä on juuri oiva kirja pimeneviin syysiltoihin.

 Astu syvemmälle keskiaikaiseen Barcelonaan!

Annan sinulle maan on kirja kaikille niille, jotka rakastavat historiallisia romaaneja sekä Espanjan värikästä ja mutkikasta aateliston historiaa. Miten köyhä maalaispoika Martí Barbany pärjää 1052 vuoden Barcelonassa, kaupungin aateliston ja isäpuolensa juonittelun kourissa?

Kirja ei jätä ketään kylmäksi, se tarjoaa suurta rakkautta, juonittelua, tragediaa ja hämmästyttävän hienon kuvauksen Barcelonan historiasta.

Chufo Lloréns on paljasjalkainen barcelonalainen, joka työskenteli pitkään asianajajana ja lepäytyi lakimaailmasta pyörittämään suosittua barcelonalaista discoa. Kirjoittaminen on hänen uusi aluevaltauksensa.

Tämä on juuri sinulle, jos pidit Meren katedraalista.

Katri - Riihimäki

SYYSKUU 2016 / HEINOLA


Olgan pullakirja

Olga Temonen on ollut viime aikoina tapetilla enemmänkin Apulanta-elokuvan vuoksi, jonka hän apulaisohjasi miehensä Tuukan kanssa. Suuren yleisön tietoisuuteen hän nousi Salatut elämät-sarjasta.

Hän on ruokakirjailija, näyttelijä, kolumnisti ja bloggari, joka asuu miehensä ja lastensa sekä koiriensa ja hevostensa kanssa maatilalla Iitissä. Hän pyörittää myös Olgan farmi- kotieläinpihaa. Mutta nyt perehdytään Olgan pullakirjan saloihin.

Varhaisimmat pullamuistot itselläni, kuten varmasti monilla muillakin liittyy mummolaan. Mummoni teki korvapuustit aina punaisiin leivosvuokiin, ja niitä kerroksia oli paljon auki kierrettäviksi :) Olgan pullakirjan kuvista tulee oma mummola mieleen. Todettakoon tässä kohtaa, että asun tuossa mummolassa itse nykyään, ja nyt tämä on mummila pienelle pojanpojalleni.

Olga itse sanonut näin: "Pullan leipominen on hauskaa ja terapeuttista. Se on sopivaa tekemistä kaikille ikään ja sukupuoleen katsomatta. Pullan leivonnasta kotiin leviävä tuoksu on jo itsessään leipomisen arvoinen asia. Haluan tämän kirjan avulla osaltani vaikuttaa siihen, että suomalainen pullaperinne säilyy ja voi hyvin."

Kirja alkaa, kuinkas muutenkaan kuin perehtymällä raaka-aineisiin, taikinan tekemiseen ja paistamiseen. Ensimmäiset reseptit ovat tietysti peruspullataikinoita (gluteenitonta unohtamatta), joihin koko kirjan reseptit perustuvat. Olga itse käyttää leivonnassa spelttijauhoja ja intiaanisokeria, mutta kaikki reseptit onnistuu myös ihan tavallisia vehnäjauhoja ja sokeria käyttämällä. Se vaan kannattaa muistaa, että tavallinen sokeri on makeampaa.

Kirjasta löytyvät ohjeet perinteisiin pulliin , mutta myös vähän erikoisempiin pullaleivonnaisiin. Pullapitkon teko-ohjeet löytyvät myös. Itse aion kokeilla seuraavaksi amerikkalaisesta leivonnaisesta cinnamon rollista vaikutteita saanutta KANELIPULLAA AMERIKKALAISEEN TAPAAN. Isännän kanssa tietenkin, koska meillä hän on mestarileipuri. Mukaan tekemään vielä kolmivuotias pojanpoika, niin iloa ei leipomishetkestä puutu. Tuo ilo välittyy myös Olgan pullakirjasta.

Hinta Kirjapörsseissä 9,90€

Katja - Heinolan myymälä

ELOKUU 2016 / IDEAPARK


Herkkuhetkiä - jälkiruokia sesongin antimista

Kirja sisältää yhteensä yli 70 innostavaa ja monipuolista jälkiruokareseptiä jokaiselle vuodenajalle.

Kirjan tekijä, Annamari Jukkola, on Helsingin Sanomien luottobloggaaja, joka ammentaa ideansa vuodenaikojen rikkauksista ja ajan ruokailmiöistä. Reseptit on tehty kotikeittiössä ja valokuvat kuvattu kotikonstein luonnonvalossa.

Vuodenajat ja sesongit näkyvät selkeästi kirjassa. Raparperijuustokakku, mustikkaiset kuppikakut, joulusuklaa ja monet muut ihanat reseptit ovat kaikki helposti toteutettavia ja ne nostattavat veden kielelle.

Itse aion testata kuinka suklaapannarit nutellakastikkeen ja vadelmien kera uppoaa ihaniin pieniin poikiin, jotka taas pian tulevat mummua ilahduttamaan .

Uskon, että jokainen löytää kirjasta uusia itseä miellyttäviä reseptejä. Monipuolisten reseptien lisäksi kirja tarjoaa myös silmänruokaa ja paljon vinkkejä.

Hinta Kirjapörsseissä 12,90€

Lea - Ideapark Lempäälä

HEINÄKUU 2016 / HÄMEENLINNA


Valkoinen Puutalokoti-blogistaan tutun Ilona Pietiläisen hurmaava Kesäpesä-kirja jatkaa Pietiläiselle tutulla tyylillä.

Kirja on täynnä toinen toistaan ihanampia kesäunelmia, ideoita, valokuvia ja reseptejä kesäpesään, oli se sitten mökki järvenrannalla, kesäkeittö, puutarha, laituri tai vaikka Terhi-vene :)

Jälleen kerran Pietiläinen opastaa kuinka pienellä vaivalla ja suurella innolla syntyy näyttäviä ja houkuttelevia koristeita ja somisteita jotka luovat kesäistä tunnelmaa.

Yksi kirjan helmistä on ehdottomasti kotivierailut, kurkistukset seitsemään eri kotiin, kesäpesään.

Ja jos maltat nousta riippukeinusta ja laskea kirjan käsistäsi voit kirjasta löytyvillä resepteillä valmistaa kauniiseen kesäpäivään vaikkapa nokkospiirakan tai ruusuisen jäätelöherkun <3

Tervetuloa Kesäpesään! Hinta Kirjapörsseissä 16,90€

Terhi - Hämeenlinna

 


Suuri suomalainen ihmiskirja on Eniten vituttaa kaikki -kirjoistaan tunnettujen Pasan ja Atpon hieman erilainen teos. Tässä teoksessa ei pureuduta asioihin, jotka saavat otsasuonet pullistumaan ja ärsytyksen nousemaan, vaan keskitytään erilaisiin ihmislajin edustajiin.

Kirjassa esitellään sata suomalaista ihmislajin edustajaa aina taksikuskista bridezillaan ja TV:n katsojista mobiililaitenäpyttelijään. Tämä kirja onkin ikään kuin ihmisen lajintunnistusopas, sillä löytyyhän kyseisiä kirjoja jo eläimistä ja kasvikunnasta niin miksei ihmisistäkin. Ihmislajin edustajista kuvaillaan muun muassa ulkonäkö, lajikäyttäytyminen, lisääntyminen sekä tiedot ja taidot. Osa ihmistyypeistä on rajattu melko tiukasti ja osa kuvattu yleismaallisemmin.

Kirjailijoiden tyylin tuntien lajiesittelyt eivät ole niitä perinteisempiä vaan ihmistyyppeihin pureudutaan huumorilla ja hieman mustankin huumorin siivittämänä. Ihmistyypeistä on nostettu esiin ne kaikkein stereotyyppisimmät tapaukset. Kirjaa lukiessa ei voi välttyä naurulta, josta ei tule loppua. Uskon, että jokainen lukija tunnistaa edes yhden ihmislajin edustajan lähipiiristään. Tunnistin jopa itseni muutamasta kuvauksesta.

Lisäksi lukija pääsee nauttimaan Mikko Lahikaisen mainioista piirroksista kunkin ihmislajin kohdalla.Upeat piirrokset täydentävät jokaisen ihmistyypin täydellisesti.

Kesän takuuhitti vähän erilaisen huumorin ystäville. Ei tosikoille!

Teksti Pasa ja Atpo. Kuvat Mikko Lahikainen. Saatavilla Heinolan, Hämeenlinnan, Ideaparkin ja Lohjan myymälöistä hintaan 6,90€

Kaarina - Hämeenlinnan Kirjapörssi

KESÄKUU 2016 / FORSSA
HURMAAVA HUVILA

Hurmaavassa huvilassa vietetään kiireettomiä kesäpäiviä, herkutellaan mansikkaisilla unelmilla ja rakennetaan kesäisiä ideoita. Puutarhan kukkia hoidetaan rakkaudella ja pihalle rakennetaan pikkurahalla kaunista katsottavaa. Kirjan sivuilla rämmitään mökin rakentamisen askeleita eteenpäin ja vihdoin valmiiksi saadaan pitkäaikainen haave - hurmaava huvila.

Kirja pursuaa ideoita kesäkotiin, mökkeihin, puutarhaan ja huviloihin. Vierailulla käydään satumaisissa maisemissa kukkapaljouden keskellä, kasvihuoneen suojissa ja kesäkodeissa.

Muistinko mille tuoksuu aamukasteen jälkeen puutarha, mäntysuovalla pesty räsymatto tai kesätuulessa kuivuneet lakanat? Unohdinko, mille maistuu päiväkahvi auringon paisteessa ja mille tuntuu lämmin hiekkaranta varpaiden alla?

Sivut on kirjoitettu kaikille meille viherpeukaloille, tuunaajille, kesäpaikasta haaveileville sekä kauniita koteja rakastaville. Inspiraatiot ja ideat ovat tässä, juuri käsilla, sinun poimittavissasi - hurmaavan huvilan ovi on jo raollaan - kurkkaa siis sisään kesän tunnelmaan.

Forssan myymälän henkilökunta suosittelee kirjaa kaikille sisustushöperöille vaikka ihan vain katseltavaksi.

Teksti ja kuvat Ilona Pietiläinen
Hinta Kirjapörsseissä 16,90€.

KESÄ ON TÄÄLLÄ AIVAN HETKEN PÄÄSTÄ!

 


Suomen 100 -sarja: PUISTOT JA PUUTARHAT

Kirja opastaa sataan puisto- ja puutarhakohteeseen Suomessa Kemiöstä Rovaniemelle.

Kohteet on ryhmitelty maakunnittain, jolloin niistä on helppo valita parhaat paikat kotiseudulta tai lomamatkan varrelta. Kartat auttavat kohteen paikallistamisessa.

Oppaassa kerrotaan puistojen ja puutarhojen historiasta, suunnittelusta sekä lajistosta nostamalla esiin kohteiden erityispiirteet. Kirjan kuvat antavat vihjeitä siitä, mitä perillä odottaa. Paikan päällä voi poimia parhaita ideoita oman puutarhan monipuoliseen suunnitteluun ja rakentamiseen tai vain ihastella ja nauttia näkemästään.

Kirjan tekijä on maantieteilijä Paula-Kaisa Leppänen.
Opaskirja on kätevän kokoinen, joten se on helppo kuljettaa mukana.

Hinta Kirjapörsseissä vain 5€.

TOUKOKUU 2016 / LAHTI

Joogaa kaiken ikää
Näin säilytät voiman, notkeuden ja tasapainon läpi elämän

Kirja on potkua antava, innoittava etenkin aloitteleville, ikääntyville tai uudelleen joogakipinän löytäneille harjoittelijoille.

Kirjassa on esitelty asentoharjoituksia eli asanoita selkeästi, sekä neuvottu oikeanlainen hengitystekniikka. Kirjassa opastetaan myös joogavälineiden oikeanlaiseen huoltamiseen. Vasta-alkaja saa hyvän kokonaiskuvan turvallisen joogaharjoittelun tärkeydestä. Kirjassa on esitelty myös kattavasti eri joogan tyylisuuntia, joista jokainen voi valita itselleen sopivamman, tai kokeilla niitä kaikkia. Kirjassa neuvotaan myös hyvän joogaohjaajan löytämiseen. Tärkeäähän on löytää sellainen joogasali, missä opettaja / opettajat ottavat huomioon oppilaan elämäntilanteen ja terveydentilan. Kaikki asentoharjoitukset eivät välttämättä sovi kaikille harrastajille, joten tässä tilanteessa hyvä opettaja antaa vaihtoehtoisen asentoharjoituksen.

Jooga on kokonaisvaltainen terveyttä edistävä laji, joka on tuotu hyvin esille tässä kirjassa. Kirjasta löytyy myös meditaatioharjoituksia, vinkkejä joogalomiin, osio hyvän unen tärkeydestä, terveellisiä ruokaohjeita, sekä tiedostavan syömisen mahdollisuus. Kirja auttaa ymmärtämään hyvin oman kehon kuuntelemisen tärkeyttä.

"Jooga on 99 % harjoitusta ja 1% teoriaa"
Sri Krishna Pattabhi Jois (joogaguru)

NUORTENKIRJAVINKKI

Scarlettin puvussa on nuorille tytöille suunnattu muotia, rakkautta, draamaa, elokuvia ja näyttelijöitä vilisevä kirja. Kirjan päähenkilö Siiri on tarkka tyttö, jolle ei kuka vaan käy. Unelmien miehen täytyy täyttää tietyt kriteerit, jotka tämän hetkinen poikaystävä Aki täyttää jotenkin. Ikäväkseen Akin ja Siirin ollessa tauolla Aki löytääkin uuden kumppanin Olivian, jonka kanssa päättää mennä kihloihin. Siiri saa kuulla tästä vasta kesäloman lopulla ystäviltään.

Sydänsuruista kärsivä Siiri saa lohdutusta parhailta kavereiltaan. Päähenkilölle sattuu ja tapahtuu ja samalla tatuoitu prätkäjätkä Reko saapuu kaupunkiin ja iskee silmänsä Siiriin. Syntyykö uusia ystävyyssuhteita? Lämpeneekö Siiri prätkäjätkälle? Ja apua, vanhojentanssitkin lähestyvät!!!

Pidin tosi paljon kirjassa olleista nopeista käännekohdista. Ensiksi kaikki menee hyvin mutta yhtäkkiä pieni ajatus voi muuttaa koko päivän päälaelleen. On mukavaa seurata Siiri-tytön päiviä, sillä ei tiedä mitä voi seuraavaksi tapahtua. Kirjasta tuleva tunnelma tuo mukavaa ja rauhallista ajanvietettä. Suosittelen kirjaa kaikille nuorten draamasta ja äkkinäisistä käänteistä pitäville.

Anniina
Pielisjoen koulu, 8lk

HUHTIKUU 2016 / HUMPPILA

Kirsi Rannon kirjassa pääsemme kurkistamaan kulissien taakse, mitä tangokuningattaren suosion taakse kätkeytyy. Hän kertoo avoimesti ongelmistaan ja loppuunpalamisestaan. Kaikilla vaikeuksilla on kuitenkin korkeampi tarkoituksensa, ja niin häntä johdatettiin kohti henkisempää elämää. Lopulta hän löysi itsensä Äiti Amman ashramista Intiasta ja avautui enkeleiden johdatukselle ja avulle.

Kirja valaa uskoa siihen, että elämä kantaa ja todellinen onni löytyy ihmisen sisältä, ei ulkoisista tekijöistä. Nyt ymmärrän, miksi ihmiset menevät sankoin joukoin halaamaan Äiti Ammaa. Ja enkelithän ovat aina valmiina auttamaan.

Kannattaa lukea!

- Mirja

MAALISKUU 2016 / VARKAUS

Pirullisen koukuttava trilleri...
Uusi pohjoismainen dekkarisensaatio on syntynyt!!

Lapsi katoaa tuntemattoman matkaan metrotunnelissa. Neljäkymmentä vuotta myöhemmin myös tämän veli on kateissa. Tapausta selvittävä tulkki ja mestarihakkeri Danny Katz saa pian huomata olevansa itse epäilysten ja takaa-ajon kohde. Vauhdikkaat käänteet johdattavat lukijan Tukholman pelottavaan alamaailmaan.

Carl-Johan Vallgren on kuvataiteilija ja muusikko sekä eräs Ruotsin arvostetuimpia nykykirjailijoita. Varjopoika aloittaa Danny Katzin tutkimuksista kertovan dekkarisarjan.

Jännittävä uusi tuttavuus, jota uskallan suositella pohjoismaisista dekkareista pitäville ja muillekin jännitystä kaipaaville.

- Mari

HELMIKUU 2016 / PORI

Angry Birds - Maailmaa rakentamassa -kirja on lumoava, interaktiivinen kokemus, joka vie lukijan keskelle vihaisten lintujen maailmaa. Tämän kirjan avulla pääset ensi kertaa seuraamaan räjähdysmäisesti kasvaneen ilmiön takana olevaa luovaa prosessia.

Angry Birds -kirja pohjautuu Rovion työntekijöiden haastatteluihin. Kirjassa esitellään runsaasti Rovion alkutaipaleen aikana syntynyttä ikimuistoista kuvamateriaalia, kerrotaan yrityksen riskialttiista mutta menestykseen johtaneesta alkutaipaleesta ja kuvataan yrityksen jatkuvaa kehitystyötä, joka on johtanut ainutlaatuiseen yhteistyöhön NASAn kaltaisten instituutioiden kanssa.

Teemoittain jaetuissa luvuissa valotetaan erityisesti tätä kirjaa varten valittujen kuvien avulla sitä valtavaa työn ja luovuuden määrää, jota uusien Angry Birds -hahmojen, tarinoiden ja maailmojen luomiseen tarvitaan.

Kirja on myös todellinen keräilykappale, mukana on paljon ennen julkaisematonta kuvamateriaalia, salaisuuksia ja yli 10 irrotettavaa Angry Birds -keräilyesinettä.

Tule ja hae omasi Kirjapörsseistä, hinta vain 5 €!

TAMMIKUU 2016 / IMATRA

Uusi vuosi, uudet kujeet! Ja kohti terveellisempää ja kevyempää elämää! Moni meistä haluaa keventää ruokavaliota pikkujoulujen sekä joulun herkuttelun jälkeen. Ja se bikinikausikin on lähempänä kuin uskottekaan......

Nyt vegeillään! -kirja antaa helpot reseptit päivän jokaiselle aterialle. Kirja sisältää yli 80 kasvisruokareseptiä aamiaisesta illalliseen, jälkiruokia unohtamatta. Ohjeet ovat selkeät, kuvat kauniita ja mukana on hyviä vinkkejä. Ravintoainearvot on näkyvillä, jos seuraat esim. kaloreita tarkasti. Myös arvio valmistukseen kuluvasta ajasta on ilmoitettu.

Monen suosikkikasvis, lehtikaali, löytyy muutamasta reseptistä, kuten myöskin loppusyksyn uusi hitti: kurpitsa. Bataattiranskalaiset tuli testattua ja hyviä olivat! Vaikket olisikaan tiukka vegaani, on siitäkin jo hyötyä, jos korvaat jonkun liha-aterian kasvisaterialla. Ja pikkuhiljaa maailma pelastuu...! Ja ehkä myös vartalo...

Ruokaa rennosti- kirjasarjaan kuuluu myös kirja Gluteeniton ja maidoton, kiitos!

JOULUKUU 2015 / HIRVASKANGAS


Lapsille voin suositella Joulun paras lahja -kirjaa, joka on lämmin tarina Korvatunturilta. Pieni Laura tonttu on saanut joulukiireissä vain leikata kuusenkoristeita, kunnes hän saa erikoistehtävän. Yhden lapsen lahjatoive on toteuttamatta! Hän on toivonut joulun parasta lahjaa ja Lauran tehtäväksi tulee selvittää vielä kiireisenä aattoaamuna, mikä tuo lahja voisi olla. Hän ottaa avukseen ystävänsä Taavin seuraamaan keltaista häivähdystä, joka kertoo joulun parhaan lahjan olevan lähellä. Tehtävä on erityisen tärkeä, sillä yksikään kiltti lapsi ei saa jäädä ilman lahjaa tai muuten joulupukin taikalipas muuttuu revontuleksi, eikä pukki enää koskaan löydä lahjoineen lasten luo.

Kirja on jo ulkoasultaan tunnelmallinen ja ihanan salaperäinen. Kirjaan käytetyt värit ovat kasviöljypohjaisia ja sisäsivut on painettu FSC-sertifioidulle paperille, joka on peräisin hyvin hoidetuista metsistä. Kuvitus on perinteisen kaunista. Tämä kirja tuo tullessaan ripauksen jouluntaikaa ja muistuttaa, kuinka arvokasta kaiken hössötyksen ja kiireen keskellä on joulumieli!

 


Kinuskikissan toinen kirja Helpot suosikit nostattaa veden kielelle ja innostaa kietomaan essun ylle jo pelkillä kuvillaan. Kirjassa on herkullisten kuvien lisäksi helposti ymmärrettävät ohjeet sekä jokainen resepti Sinin omilla ajatuksilla maustettuna. Kirjasta löytyy ohjeita perinteisistä mokkapaloista haastavampiin kakkuihin ja myös suolaisiin piiraisiin.

Myös jouluksi kirjasta löytyy herkullisia vinkkejä. Esimerkkinä piparimunkit, jotka voi maustaa piparkakkumausteella ja pyörittää kanelisokerissa. Itse kuitenkin aion testata kotona pienillä kriitikoillani gluteenitonta lumihiutalekakkua, jonka täytteenä on mm.tummaa- ja valkosuklaata ja päällä on punaista marsipaanikuorrutetta, johon sokerimassasta voi piparkakkumuoteilla tehdä talvisia lumihiutaleita. Kirja on täynnä inspiroivia uusia ideoita, mutta myös niksejä perinteisten leivonnaisten hiomiseen. Mukana on helpota! -vinkkejä, joiden avulla kiireen keskellä voi oikoa mutkia mausta tinkimättä. Tämä on myös mahtava lahjakirja jouluksi!

"Leipomisesta on joskus blogissani käytetty sanaa taikinaterapia: taikinaa vaivatessa murheet jäävät taka-alalle. Sen kautta syntyy jotain aitoa ja omin käsin tehtyä, mutta myös aineetonta hyvää. Tunteitakin sillä voi ilmaista!" - Sini Visa

-HENNA-

MARRASKUU 2015 / PYHÄJÄRVI


Pohjoisen poluilla kokoaa yhteen kolme elämän makuista erätarinaa suositun kirjailijan teoksista.

Tarinat vievät lukijan mukanaan syvälle metsiin, rämeille ja jokien varsille. Selkeä kerronta kuljettaa helposti ja huomaamatta kannesta kanteen. Tekstistä huokuu rehellisyys ja suomalaisen eräperinteen arvostus.

Luonnon rauha (ja välillä myös mukava jännitys) hiipii lukijan mieleen ja irroittaa hetkeksi kiireisestä arjesta. Raikas metsän tuoksu, nuotion rätinä ja puhtaan riistan maku täyttävät aistit ja houkuttelevat pakkaamaan rinkkaa.

Kirja yllätti positiivisesti ja antoi erittäin mukavan lukukokemuksen.

-Jonna-

LOKAKUU 2015 / SALO


J.K. Rowling hallitsee myös dekkarit. Robert Galbraith -salanimellä kirjoitettu Käen kutsu aloittaa dekkarisarjan, jonka pääosassa on yksityisetsivä Cormoran Strike apulaisineen.

Huippumalli löytyy kuolleena oman parvekkeensa alapuolelta, ja poliisin tutkimukset viittaavat itsemurhaan. Tytön veli ei tätä niele, ja tämä palkkaa yksityisetsivä Cormoran Striken tutkimaan tapausta.

Mysteeri aukeaa pala palalta, mutta myös uusia kysymyksiä nousee pintaan - arvoitus säilyy ja jännitys nousee aivan viimeisille sivuille asti. Tutkimusten lomassa tutustutaan myös sarjan päähenkilöihin, näiden historiaan sekä niin hyviin kuin huonoihinkin puoliin.

Rowlingin luomat henkilöhahmot ovat monipuolisia ja eläviä, ja tarina vie mukanaan. Tämän kirjan suljettuani jatkoinkin suoraan sarjan seuraavaan osaan (Silkkiäistoukka). Hieno kirja tuli ahmittua vauhdilla vaikken olekaan dekkareita yleensä lukenut. Suosittelen lämpimästi!

- Anu

SYYSKUU 2015 / PUKARO


Tätä kirjaa kehuttiin minulle moneen kertaan, eikä turhaan.

Kirja on kauniisti kirjoitettu, kahden eri-ikäisen naisen elämäntarina tai ainakin elämäntarinan punainen lanka.

Vanha ja erakoitunut Astrid saa naapuriinsa uuden asukkaan, nuoren Veronikan, joka on tullut kylään viimeistelemään kirjaansa. Naiset ystävystyvät vähitellen ja Veronika saa sulkeutuneen Astridin ulos hiljaisuudesta ja pimeästä. He tapaavat usein päivällisen tai illallisen merkeissä ja siinä sivussa jutustelevat toisilleen omaa elämäänsä; sen kauneutta ja kääntöpuolen haurautta. Tapaamisissa ja juttutuokioissa on jotain erityistä lämpöä ja tunnelmaa, jonka kirjailija on hienosti osannut luoda keskeiseksi osaksi tarinaa.

Kirjan teksti oli kaunista ja paikka paikoin liikuttavaakin luettavaa. Itse halusin napostella kirjan pieninä otoksina, kuin pieninä mansikoina heinänkorresta yksi kerrallaan.

Laulaisin sinulle lempeitä lauluja on ylistyslaulu ystävyydelle, inhimillisyydelle ja ihmisyydelle. Siksi suosittelen kirjaa lämpimästi kaikille, jotka haluavat rauhalliselle retkelle pieneen ja kauniiseen ruotsalaiskylään.

Kirjasta jäi metsämansikan makuinen jälkimaku pitkäksi aikaa.

"Nu vill jag sjunga dig milda sånger"

- Marjo

ELOKUU 2015 / JOENSUU


Pursuaako puutarhasi marjoista ja hedelmistä? Löytyykö takapihaltasi paljon vesiheinää eli pihatähtimöä? Kotipuutarhan keittokirja auttaa kotipuutarhuria hyödyntämään kesän sadon entistä paremmin ja opettaa myös käyttämään villiyrttejä ruuanlaitossa. Helposti toteutettavia ohjeita löytyy aina raparperimojitoista karviais-possukastikkeeseen ja punaherukka-kesäkurpitsajuustokakusta kesäiseen pihatähtimö-fetasalaattiin. Kirjan reseptit on jaoteltu kätevästi kasveittain, joten jokaisen kasvin erilaisiin käyttötapoihin on helppo tutustua.

Kirjan kirjoittaja on alun perin ekologian alalta väitellyt tohtori, joka toteutti pitkäaikaisen haaveensa ja opiskeli ravintolakokiksi. Teoksen tarkoituksena on inspiroida lukijaa kokeilemaan puutarhansa rajoja ja löytämään uusia, jännittäviä käyttötapoja tutuillekin hyötykasveille.

16,90€ (sh. 38€)

- Jenni

HEINÄKUU 2015 / NASTOLA


Nokkelien testien kirja on tarkoitettu yli seitsemänvuotiaille. Se sisältää 12 testiä, joissa kussakin on 20 kysymystä: yleistietokysymyksiä, kielellisiä ongelmia, matemaattisia pulmia sekä päättelypähkinöitä. Vaikeustasoja on neljä. Testien lisäksi kirjasta löytyvät ratkaisut sekä pistetaulukot.

Tässä kirjassa on monenlaisia testejä joilla mitataan lukijan tietoja, kielenhallintaa, laskutaitoja, näköön perustuvaa hahmottamista sekä järkeilykykyä. Tee itse tai järjestä kavereille älykkyystestit.

Kirja on kevyt ja pienikokoinen joten otat sen helposti mukaan joko uimarannalle tai kesämökille. Hintakin on kevyt, vain 4,90€.

Uskallatko ottaa haasteen vastaan?

KESÄKUU 2015 / NOKIA


Dekkareiden suurkuluttajana olen onnistunut välttelemään Leena Lehtolaista jopa liiankin hyvin, sillä toistaiseksi en ole lukenut yhtäkään Maria Kalliota. Jostakin syystä en ole päässyt suomalaisten naisdekkaristien kanssa "samalle aaltopituudelle" Tuula Mai Salmelaa ja Vera Valaa lukuunottamatta, joten ennakkoluuloineni olen Lehtolaistakin kartellut vaikka hän onkin ehdottomasti yksi suomalaisen naisdekkarin edelläkävijöistä. Nyt tulevan dekkarikuukauden myötä ajattelin antaa nykyään jo varsin mittavaksi paisuneelle kirjasarjalle mahdollisuuden kun oli niin houkuttelevasti sarjan ensimmäinen osa tarjolla.

Tässä ensimmäisessä Maria Kallio -dekkarissa Maria on vielä aivan noviisi ja vähän epäröikin haluaan olla poliisi. Toisessa vaakakupissa kun painavat oikeustieteen jatko-opinnot ja kaiken kukkuraksi heti ensimmäiseen murhaan liittyy vanhoja opiskeluaikaisia tuttuja, niin uhrin kuin epäiltyjenkin ominaisuudessa, kun ylioppilaskuoron viikonloppuharjoitukset loppuvat lyhyeen erään kuoron jäsenen löytyessä kuolleena. Ja jonkun kuorolaisista on oltava syyllinen! Lisäksi Maria tasapainottelee hieman vaikeasti virkaminänsä ja yksityisminänsä kesken ja joutuu tekemään lujasti hommia miesvaltaisella alalla, jotta hänet otetaan vakavasti. Aika soppa siis kasassa!

Tarmokkaasti Maria sitten alkaa hommiin ja juonenkäänteet ovatkin suorastaan yllättävän hyviä ja kuorolaisten välisiä salaisuuksia paljastuu pikkuhiljaa. Ja koska ollaan 1990-luvun alussa, niin ajankuva on kerrassaan muikeaa luettavaa, kun suorastaan kivikautiset lankapuhelimet sun muut "tekniset vimpaimet" tuntuvat olevan enemmänkin hidaste kuin apu rikoksen ratkaisemiseen johtavalla polulla. Väkisinkin välillä mietti, että voi hyvänen aika, oispa tuossakin ollut nyt kännykkä tai tietokone käytössä, niin asia olisi hoitunut tällä punaisella sekunnilla. :D Mutta tarina ja teksti kulkevat kuitenkin sujuvasti muutamia onnahduksia lukuuottamatta ja on ihan mukava hypätä vähän menneisyyteen välillä.

Kaikinpuolin varsin mielenkiintoinen tarina, vaikka Maria jääkin tässä aika ohueksi hahmoksi. Kirja itsessäänkin on aavistuksen heppoinen ja tällaiselle "paatuneelle" dekkareiden lukijalle inasen turhan ennalta arvattava, mutta hei joskus on kiva lukea myös jotakin helppoa. Dekkarin ei aina tarvitse olla 500-sivuinen tiiliskivi, jonka lukemisessa tarvitsee muistiinpanovälineet, että pysyy kärryillä siitä kuka on kuka ja kuka teki mitä! (Vaikka kyllä tässäkin alun kuulusteluissa joutui hieman pinnistelemään henkilöiden kanssa, mutta joukko oli kuitenkin järkevästi rajallinen.) Joten suosittelen tätä ehdottomasti kaikille, oli sitten lukenut Lehtolaista ennen tai ei. Jos on, niin uskon, että tämä on varmasti mielenkiintoinen katsaus siihen, mistä kaikki alkoi. Ja jos Lehtolainen on vielä uusi tuttavuus, niin tästä varsin nokkelasta kesädekkarista on hyvä aloittaa ja jos tämä maistuu, niin näitähän riittää sitten luettavaksi aikamoinen kasa!

Itse asiassa itselleni jäi vähän "nälkä" jatko-osia kohtaan, sillä onhan tässä nyt selvitettävä miten Marian ura etenee ja millaiseksi poliisiksi hän tulee ja miten hän henkilöhahmona kasvaa ja millaisia rikoksia hänen eteensä tulee. Himskatti sentään, taidan tietää mitä tänä kesänä luen!

-Susanna-

PS. Erä Leena Lehtolaisen pokkareita 5€ / kpl. Näitä ei pitkään riitä, joten hae pian lomaluettavaa vaikka useampi!

TOUKOKUU 2015 / LOHJA


Riemukas tulkinta kansalliseepoksestamme!

Uusi riemukas tulkinta kansalliseepoksestamme!

Kalevalan keskeisten tarinoiden pääkohdat lienevät tuttuja jokaiselle suomalaiselle. Maailma syntyy sotkan munasta, Väinämöinen laulaa Joukahaisen suohon, sampo taotaan ja sen haltijuudesta taistellaan.

Nämä ja monta muuta tarinaa kerrotaan nyt uudella tavalla humoristisena sarjakuvana. Marko Raassina on luonut Kalevala-maailman, jossa heijastuu myös nykyajan ilmiöitä. Repliikit on muokattu "selkokielisiksi", kuitenkin suomen kielen vivahteikkuutta ja alkuperäisen runoteoksen henkeä kunnioittaen. Veikeä piirrostyyli kuvastaa mainiosti hahmojen luonteenpiirteitä ja tunnetiloja.

Tätä voi suositella yhtä hyvin sekä klassisen Kalevalan läpi kahlanneille, kuin niillekin jotka sen tarinoihin vasta tahtovat tutustua paremmin.

Hauska ja sympaattinen näkökulma historiaan ja kansanperinteeseen!

12,90€ (ovh. 18,90€)

HUHTIKUU 2015 / RIIHIMÄKI


SUURI PELIKIRJA

Koko perheen parhaat pelit ja leikit!
Riehakasta ulkohauskaa, vai rauhallista sisäpuuhaa?

Tämä ennätysmäisen kattava kirja takaa viihdykettä tuntikausiksi. Se on ihanteellinen sadepäivinä, kekkereillä, perheen kesken, lomilla sekä matkoilla ja sisältää roppakaupalla loistavia ideoita, jotka saavat lapset viihtymään, oli heitä yksi tai useampi.

Korttipelit, piirrosleikit, arvoitukset ja visailut, palloleikit, numeroleikit, rantakisailut, puutarhaleikit, laululeikit, luontokisailut! Yli 500 ideaa kaikenikäisiä lapsia varten pitkästymisen päihittämiseksi!

Vanhoja suosikkeja ja vähemmän tunnettuja pelejä ja leikkejä. Selkeät ohjeet ja pikaopas kaikesta puuhassa tarvittavasta.

Loistava mökkituliainen! :)

12,90 €

 

GRILLIMESTARI

Kattava valikoima perinteisiä grillausreseptejä. Värikkäät valokuvat ja vaiheittaiset ohjeet grillin sytyttämiseen ja valmistelemiseen, grillaamiseen suorassa ja epäsuorassa lämmössä, savustamiseen ja muihin olennaisuuksiin saavat aloittelijankin luottamaan onnistumiseen.

Hyviksi havaittuja reseptejä ja muutenkin silkkaa asiaa sisältävä GRILLIMESTARI antaa lukijalleen niin paljon, ettei tämä muita oppaita aiheesta kaipaakaan.

Pue siis esiliina yllesi, nappaa grillihaarukka kouraasi ja hanki mestarigrillaajan kannukset tämän täysipainoisen grillausoppaan avulla.

Mukana myös viiniasiantuntija Pekka Suorsan viinisuositukset grillaajille sekä irrotettava pikaohjekortti grillaamisesta ja lämpötiloista!

Kaikki ulos grillaamaan!

VAIN 15,90€
(sh. 38,00€)

MAALISKUU 2015 / HEINOLA


SEREMONIAMESTARIN KÄSIKIRJA. NÄIN JÄRJESTÄT JUHLAT KUIN JUHLAT.

Seremoniamestarin kontolla on paljon. Hän hoitaa tyynesti yllättävät tilanteet ja pitää siinä sivussa yllä hyvää tunnelmaa. Tämän käsikirjan avulla hallitset juhlan kuin juhlan kulkua mestarin ottein.

Kirjaan on koottu seremoniamestarin tehtävät, ongelmatilanteet sekä myös rentoutumisharjoituksia juhlan kapellimestarille. Vinkkejä, miten voit hyödyntää tähtimerkkejä, julkkisten neuvoja tai sitaatteja ohjelman rungossa.

Tämän kirjan avulla voit välttää tunteen, että olet täysin vierailla vesillä tehtäväsi kanssa. Ja vaikka siltä tuntuisikin, älä koskaan sano, että et ole valmistautunut, tai että tilanne on sinulle vieras. On ihan sama, kuinka levoton tai epävarma olet, sinun on kuitenkin esitettävä uskottavasti luontevaa ja itsevarmaa.

Tämä käsikirja antaa sinulle hyvät työkalut onnistua sinulle uskotussa tehtävässä.

Kippis! (tai brittiläisittäin Toast! Tiedätkö muuten, mistä tuo sanonta on saanut alkunsa? Se selviää kirjaa lukemalla.)

 

SMALL TALK HALTUUN. NÄIN KEHITYT TUPPISUUSTA KESKUSTELIJAKSI.

Small talk, tai suomalaisemmin jutustelu, on enemmän kuin pinnallista pulinaa kavereiden, tuttavien tai vieraiden kanssa. Se on korvaamaton apuväline, kun kohdataan niin tuttuja kuin tuntemattomia ihmisiä. Small talk on lyhyesti sanottuna universaali verbaalinen liima, joka pitää kasassa päivittäisen viestintämme muiden ihmisten kanssa.

Myös small talkiin pätee vanha sääntö: mitä enemmän harjoittelee, sitä paremmin oppii.

Hyvässä "small talkaamisessa" ei ole kyse siitä, että esitettäisiin jotain muuta kuin oikeasti on. Kyse on juuri päinvastaisesta: tarkoitus on esittäytyä muille omana itsenään.

Kirjassa käsitellään aiheita: small talkin vaikeus, keskustelun aloittaminen, keskustelun pitäminen käynnissä, mistä löytyy jutunjuuri, kuuntelun taito, sopivia ja vältettäviä puheenaiheita, keskustelun päättäminen jne. Kerrotaan myös klassiset virheet ja miten voit hyödyntää small talkia työpaikkahaastattelussa.

Kirjan vinkkien avulla huomaat pian, että muut kiinnostuvat sinusta enemmän, koska olet itse kiinnostuneempi heistä.

"Elämä ilman keskusteluja ei ole ihmisen arvoista" -SOKRATES-

Molemmat kirjat ovat norjalaisten viihteen taustatekijöiden Thomas Leikvollin ja Erling Arvolan käsialaa. He ovat erilaisten neuvottelutilanteiden konkareita sekä gaalailtojen vakiovieraita. Kirjat myymälöistämme hintaan 4,90€/kpl!!

-Katja-

HELMIKUU 2015 / LEMPÄÄLÄ IDEAPARK


RUOKAA RAKKAUDELLA SAARENMAALLA
Sikke Sumarin Ruokaa rakkaudella Saarenmaalla on loistava keittokirja niin ensimmäiseen kotiinsa muuttavalle nuorelle kuin kokeneellekin konkarille. Uudet, vanhat ja uudistetut reseptit, sekä helppolukuiset ohjeet ruuan valmistukseen ovat aivan omaa luokkaansa. Omassa keittiössä sotkulta ei vältytty, mutta nyt jääkaapissa lepäilee lautasellinen raakasuklaata gojimarjoilla ja hellalla vetäytyy rahkapiirakka.

Reseptin valinta oli ihanaa. Matka ateriakokonaisuuksien, viinilasillisten seuraksi suunniteltujen naposteltavien ja maailman parhaan pannukakun välillä on kokemus jo itsessään. Ihanat kuvat johdattavat eteenpäin, aivan kuin lukisi tarinaa, jota myös Sikke Sumarin kommentit omasta elämästä tukee sivujen varrella. Kirjan tunnelma on ihana ja lämmin, josta huokuu rakkaus ruokaan. Näin myös oma innostus ruuanlaittoon nousi uusiin sfääreihin ja keväiset päivät saavat uutta potkua. Ensimmäiset kokeiluni määritti hirmuinen makeanhimo, mutta huomiseksi on sitten jo varmasti koko naapurustolle purtavaa tässä keittiössä!

Olet sitten uusi kokkailija tai keittiössä viihtyvä jauhopeukalo tai ihan vain tunnelmallisista kirjoista pitävä nautiskelija, Sikke Sumarin kirja on oikea valinta keittiöön!

-Maarit-

 

LÄPIMURTOJA - 90 SUOMALAISTA MENESTYSTARINAA

Tiesitkö että tekstiviesti on suomainen keksintö tai Arto Paasilinnan kirjoja voi lukea jopa 44 eri kielellä? Kenen suomalaisen luona James Bond -elokuvien tekijät kävivät hakemassa oppia? Kuka on Nuutajärven outo lintu?

Tässä kirjassa pääsin tutustumaan moneen hulluunkin ideaan, joista lopuksi tulikin suomalainen menestystarina. Tähän kirjaan näitä tarinoita on kerätty 90 kappaletta, niin kulttuurin, tieteen kuin yritystoiminnankin piiristä.

Ja tottakai kirjasta löytyi myös tuttu Ideapark ja Toivo Sukari!

-Janika-

TAMMIKUU 2015 / HÄMEENLINNA


300 KILOKALORIA TAI JOPA VÄHEMMÄN!
300 kilokaloria tai jopa vähemmän! keittokirja on oiva apu pitää se itselle joka vuosi annettu Uuden Vuoden lupaus muutaman kilon painonpudotuksesta.

Kirja on erityisen miellyttävä laihduttajille, jotka haluavat syödä terveellisesti ja monipuolisesti ja muutakin kuin salaattia ja maitorahkaa. Ehdotonta plussaa on myös se, että kirjan ohjeiden mukaan voi helposti syödä koko perhe.

Teos sisältää yli 50 helppoa, simppeleistä raaka-aineista koottua reseptiä; aamiaisia, lounaita, välipaloja, päivällisiä sekä jälkiruokia. Kirjan mukana on myös kätevä, selkeä ruokapäiväkirja, johon voi helposti merkitä päivittäin nautitut ateriat ja välipalat sekä mm. niiden sisältämät kalorimäärät. Lisäksi joka päivälle on pieni tila omia muistiinpanoja varten.

Oma suosikkireseptini on ehdottomasti täysjyvä-muffinit sivulla 130. <3

-Terhi-

 

ÄÄNIKIRJA - KEVYTKENKÄINEN KUMMITUS

Pääosassa tarinaa on hieman ylivilkkaalla mielikuvituksella varustettu Lara ja hänen isotätinsä Sadien haamu.

Isotädin hautajaisista alkaa opettavainen ja hauska tarina elämisen kiemuroista. Lara pääsee isotätinsä painostamana mukaan uskomattomaan salapoliisityöhön etsiessään isotätinsä kadonnutta kaulakorua ja eipä tarinasta puutu myöskään romanttisia käänteitä suuntaan jos toiseen.

Kepeää ja helppoa kuunneltavaa ja tarina todellakin vetää kuuntelijan mukaansa!

Suosittelen! <3

-Päivi-

 

EI KIITOS

Anna-Leena Härkösen "Ei kiitos" on Härköstä parhaimmillaan! Kirja kertoo arkistuneesta avioliitosta, jossa peitto ei heilu. Kirjan päähenkilö Heli Valkonen on saksanopettaja, joka elää tasaista, rutiinien täyttämää arkea miehensä ja teini-ikäisen tyttärensä kanssa. Heli tekee kaikkensa saadakseen miehensä huomion, mutta turhautuu lopulta miehen jatkuvaan torjuntaan ja ajautuu seksisuhteeseen oppilaansa kanssa.

"Ei kiitos" on kivuliaan tarkka, hervottoman roisi ja hulvattoman hauska. Kerrassaan loistava kertomus 42-vuotiaan naisen sielunelämästä ikä- ja aviokriisin kourissa. Kirjan pohjalta on tehty myös elokuva, mutta se ei tee oikeutta Härkösen huumorintäytteiselle tekstille, josta ei myöskään eroottista latausta puutu.

Suosittelen tätä kirjaa kaikille naisille, jotka ovat parisuhteessa miehen kanssa. Sekä miehille, jotka haluavat ymmärtää naisia paremmin. Kirja on loistavaa lomalukemista, mutta sopii myös arjen viihdyttäjäksi. VAROITUS: Saattaa aiheuttaa korvien punoitusta ja naurunpyrskähdyksiä.

-Anni-

JOULUKUU 2014 / FORSSA

Aidon maun juurilla -kirjassa otetaan ilo irti tuoreista kasviksista, aidosta mausta ja luonnollisen ruoan tuomista terveyshyödyistä! Monipuolisen peruskeittokirjan pääosassa ovat vihannes- ja hedelmätarhan tuotteet sekä luonnon ilmaiset antimet, joita käytetään kekseliäästi ja uusilla tavoilla myös lihan kanssa.

Kirjasta löytyy monipuolisesti suolaisia keittoja, salatteja ja lämpimiä lisukkeita, mutta myös jälkiruokia ja säilykkeitä. Teoksen lopussa on vielä erikseen Ruokaa luonnosta -luku, jossa esitellään muutamia ruoaksi sopivia luonnonkasveja, marjoja ja sieniä.

Kirja henkii sellaista vanhaa, hiljaista tietoa, joka on jo ehkä unohtunut tai unohtumassa.

Aidon maun juurilla on kaikin puolin onnistunut keittokirja. Se on mukavan näköinen, ja kuvat ovat kauniita sekä ruokaohjeet kiinnostavia. Eipä keittokirjalta voi paljon enempää vaatia.

Tämä kirja on tähän päivään sopiva, koska kiinnostus aitoon ja tuoreeseen ruokaan on noussut valtavasti.

Hieno lahjakirja!

Kirjan hinta Kirjapörsseissä 12,90€ (Sh. 39€)


MARRASKUU 2014 / LAHTI

Joona Linna selvittelee nuorisokodista löytyneen raa'asti surmatun teinitytön tapausta kolmannessa itsenäisessä rikosromaanisarjassa. Taattua jännitystä alusta loppuun saakka. Aivan mahtavia henkilökuvauksia eri yhteiskuntaluokista. Hyvin kuvattu rikollisten armottomuutta pientä lasta kohtaan. Järkyttävän hyvä, ja valaiseva myös multirikkaitten elämästä, ei kaikki kultaa mikä kiiltää!

Lars Keplerin kirjailijasalanimen taakse kätkeytyy kirjailijapariskunta Alexander Ahndoril ja Alexandra Coelho Ahndoril. Tämä on ruotsalaista laatudekkaria jännityksen ystäville! :)

-Maritta-

LOKAKUU 2014 / HUMPPILA

Chileläinen Carmen Aguirre kasvoi vallankumouksellisten vanhempiensa kanssa Kanadassa ja useissa eri Etelä-Amerikan maissa matkustaen, piileskellen, osallistuen vastarintaliikkeen koulutuksiin ja toimintaan, sekä pitäen turvataloa eri maista saapuville vallankumouksellisille tovereille.

Kiihkeä maa on muistelmateos Pinochetin Chilen ajalta, kun kansainvälinen vastarintaliike yritti kaataa diktatuurin. Carmenin lapsuus ja teinivuodet kuluivat rankoissa olosuhteissa, vaaralta juuri ja juuri välttyen, stressaavaa ja kuluttavaa elämää viettäen, samalla kun hän koki ensirakkautensa ja murrosikä heitteli muutenkin epävakaata elämää elävää nuorta tyttöä.

Kiihkeä maa on uskomattoman kiehtova ajankuvaus, Etelä-Amerikan maiden erilaiset poliittiset ilmapiirit, muoti, nuorisokulttuuri ja tietenkin vallankumouksellisuus ja vastarintaliike käydään läpi nuoren tytön ja naisen kokemusten kautta. Aguirre kirjoittaa lämpimästi ja humoristisesti, mutta intensiiviseen tyyliin vaikeistakin asioista. Hänen tekstissään ei karteta mitään aihealueita, vaikka ne saattaisivat hänet itsensä tai hänen perheenjäsenensä huonoon valoon. Aguirre analysoi terävästi vallankumouksellisen elämäntavan ja vastarintaliikkeeseen täydellisen sitoutumisen vaikutuksia lapsen ja nuoren kasvuun ja mieleen. Vanhemmat, jotka uhraavat lapsensakin vastarintaliikkeelle, tuntuvat varmasti nykylukijasta vierailta, mutta lukijan on kirjan edetessä helppo oppia ymmärtämään Pinochetin vangitsemien, kiduttamien ja vainoamien ihmisten ajattelutapaa ja sitoutumista diktatuurin kaatamiseen.

Kirjan tapahtumista alkaa olla kolmisenkymmentä vuotta aikaa ja maailma on muuttunut hurjasti. Silti kirja ei ole vain historiallinen muistelmateos tai ajankuva poliittisesta tilanteesta Etelä-Amerikassa 1980-luvulla. Se on ennenkaikkea nuoren tytön kasvukertomus ja kurkistus eteläamerikkalaiseen kulttuuriin ja perhe-elämään.

-Anna Maria-

Kirjaa saatavilla Humppilan, Varkauden, Ideaparkin, Heinolan, Riihimäen, Lohjan, Nokian, Imatran ja Porin myymälöissä.

 

Lasten hauska temppukirja tarjoaa luovaa tekemistä ja puuhailua sisältäen yli 100 projektia.

Yksinkertaisilla tarvikkeilla saat vaikkapa raketin lentämään, tulivuoren purkautumaan tai suihkulähteen ampumaan korkealle. Helpot ohjeet innostavat tekemään, askartelemaan, pelaamaan ja luomaan uutta ja ihmeellistä. Kokeile myös maukkaiden pikkupizzojen, pirtelöiden ja piparkakkujen valmistusta.

Kirja sopii pojille että tytöille tai vaikkapa avuksi suunniteltaessa synttäreille ohjelmaa.

Hyvä lahjavinkki joulupukin konttiin!

-Sari-

SYYSKUU 2014 / VARKAUS

Kuka voisi vastustaa sateisena syyspäivänä kotona valmistettua, kulhossa höyryävää keittoa? Se lämmittää ja lohduttaa ja on sekä ravitsevaa että edullista. Tämä kirjavinkki on kaikinpuolin kukkaroa lohduttava kirjalöytö ja saat edullisesti syksyyn ja muihin vuodenaikoihin sopivaa soppaa kattilatolkulla. Kurkistus kaappiin ja kattila porisemaan, nyt SOPPAILEMAAN!

MAINIOT KEITOT
kattilasta kulhoon

Hinta vain 5 €!!!

ELOKUU 2014 / PORI

Paulo Coelhon teokset olivat minulle täysin vierasta maaperää ennen kuin nostin käsiini Veronika päättää kuolla -kirjan. Kirja lukeutuu niihin, joita luetaan kerran viidessä vuodessa ja jotka jättävät jäljet syvemmälle kuin lähimuistiin. Coelhon kirjojen suurkuluttajille Veronika päättää kuolla on taas yksi mahtava teos vahvoine pohdintoineen. Olen onnekas, että juuri tämä oli niistä minulle ensimmäinen.

Kauniin rosoinen tarina elämän valintojen kyseenalaistamisesta ja suuren elämänhalun löytymisestä nuoren naisen näkökulmasta pitää kiihkeästi otteessaan. Veronika aistii ympäristöään herkemmin kuin muut - onko hän silloin hullu? Coelho pamauttaa lukijaa välillä yksinkertaisilla kysymyksillä ja laittaa kääntämään omankin elämän ylösalaisin. Veronikan ajatusmaailmaan pääsee kuitenkin helposti sisälle, vaikka ei katselisikaan maailmaa kristallinohuen lasin läpi. Kirja on upea kertomus aidosta välittämisestä eikä suinkaan tiukka paketti itsemurhaviestejä. Kuolema on hyvin keskeisessä roolissa, mutta niin se on elämässäkin. Jokaisen pitäisi pysähtyä miettimään omaa elämänhalun mahtiaan, miten pitkälle se voi kantaa ja miten pienestä onnen itselleen voi saada.

Kirjan pohjalta on tehty myös hieno elokuva, joka kunnioittaa kiitettävällä tavalla alkuperäistä teosta.

-Anna

HEINÄKUU 2014 / IMATRA

Luen harvoin suomalaisten kirjailijoiden teoksia, koska mieli halajaa muille maille jo Suomen kummallisen säänkin vuoksi. Takakansi antoi ymmärtää kirjan toimintaympäristön olevan hieman laajempi kuin mitä oikeasti onkaan. Lähinnä tutuksi tulevat ympyrät Helsingin alueella, mutta tämä ei ole huono asia ollenkaan. Pienen lisämausteen ympäristöön antaa piipahdus Sveitsin Baselissa. Vaikka pienestä kaupungista olenkin, huomasin kirjan luettuani tutkailevani muita autoja ihan toisenlaisella kiinnostuksella kuin koskaan, varsinkin tien varressa parkissa olevia... Kaikki kaupan tarraa kiinni lukijaan jo ensimmäisellä sivulla ja irti ei päästä ennen kuin viimeinenkin rivi on luettu. Kirjan tarina poikkeaa hieman tavallisimmista suomalaisista ammateista, kertoen eläinlääkärin työpäivistä ja lääketieteen moninaisista tutkimusaloista. Tämä kirja ei jää viimeiseksi lukukokemuksekseni suomalaisten naiskirjailijoiden saralta.

Sirpa Tabet on Suomen johtavia naisdekkaristeja ja on tuottanut jo toistakymmentä kirjaa, joissa ammentaa sävyjä arvoitusdekkareista ja kauhukirjallisuudesta.

-Pirjo

KESÄKUU 2014 / YLÖJÄRVI

Göran Söderin ja George Strachal: Leivotaan leipää!

En voinut olla tarttumatta tähän keittokirjaan, koska jo pelkkä kansi saa hiilareita pelkäämättömän leivänystävän kuolaamaan ja haikailemaan rapeakuorisen maalaispatongin ja tuoreiden oliivien perässä etelän maille. Jos kuitenkaan matka ei siinnä hetikohta silmänkantaman sisällä, suosittelen lääkitsemään haikailua leipomalla herkullisia matkakuumeen helpottajia; ohjeet löytyvät bageleista ja briosseista, ciabattasta ja croissanteista helppoihin näkkäreihin ja sellaiseenkin erikoisuuteen kuin timjamilla ja rosmariinilla maustettuun verileipään!

Ja mikäpä olisi hauskempi kuin orgaaninen tamagotchi eli leipäjuuri jääkaapissa! Resepti oman Hermannin alullepanoon löytyy heti kirjan alusta. Hermanni (tai vaikka Eemeli) on myös mukavampi kuin virtuaalilemmikki; ei piipitä, viihtyy jääkaapissakin, voi pakastaa ja jakaa ystävillekin.

Itselleni tuottaa välillä vaikeuksia tarkka ohjeiden seuraaminen keittiöpuuhissa. Se on mielestäni tympeää, koska aina voi myös "säveltää" mitä haluaa. Siltä kannalta ajateltuna leivän leivonta passaa mainiosti myös sellaisen lihaksen kuin tahdonvoima treenaamiseen eli käy kärsivällisyystestistä. Tosin luulen kyllä sen verran hairahtuvani, että heitän sekaan edes nokkosta tai mitä Luontoäidin aarreaitasta tai parvekekasvihuoneesta sillä hetkellä löytyy. Edellyttäen, että ruis-Hermannini selviää huomassani, sillä blondiversio pääsi leipäjuurien Styx-virtaan tänä aamuna, kun ei suostunutkaan kuplimaan...Sabina Berman: Nainen joka sukelsi maailman sydämeen

Tykästyin autistisen villilapsi Karenin tarinaan valtavasti, koska minua on aina kiehtonut miten eri lailla jokainen tulkitsee ja kokee maailmaa. Eipä siis ihme, että tämä kirja sukelsi suoraan maailman lisäksi myös minun sydämeeni.

Päähenkilö Karen Nieto, neiti Kyvyiltään erilainen, varttuu tätinsä elämänkoulussa ja pääsee opiskelemaan eläintekniikkaa yliopistoon. Siellä hän pärjää normi-ihmisten keskellä omaan tyyliinsä, ja välillä ei edes pärjää. Karenilla on parempi yhteys eläimiin kuin ihmisiin ja sen vuoksi hän onkin suuressa roolissa sukunsa tonnikalanjalostamon toiminnassa muuttaen sitä eettisempään suuntaan.

Teksti poikkeaa mukavasti tyypillisestä kaunokirjallisesta muodosta ja pilkunviilajakin pääsee ensimmäisten sivujen jälkeen kyllä ahdistuksesta. Lukukokemuksena huumoripitoinen ja suorasukainen, täysin toisenlainen kuin voisi äkkiseltään sisällön huomioon ottaen olettaa.

Kirja onnistui liikauttamaan jotakin sisälläni (evää tai pyrstöä ehkä?), ilman kuitenkaan, että olisi saarnaava tai osoitteleva. Automaattisesti alkaa kyseenalaistamaan omaa toimintaa ja kulutustottumuksiaan, mikä on ajoittain mielestäni jokaisen hyvä tehdä. Seuraavan kerran kaupassa säilyketölkkihyllyjen välissä voi tämän kirjan luettuaan miettiä onko näpeissä olevat kalat kestävästi ja delfiiniystävällisesti pyydettyjä. Jos siis olet fisujen ystävä, mutta kuitenkin sen verran lihan- ja omegojenhimoinen, nappaa onki käteen ja lähde narraamaan kotimaisia suomuselkiä, silleen ystävällisesti ja mukavasti, tottakai.

Berman on meksikolainen näytelmäkirjailija, jonka esikoisteos Nainen joka sukelsi maailman sydämeen on käännetty 11 kielelle ja julkaistu jo 33 maassa. Suomennettuna en ole löytänyt häneltä muita teoksia, joten joko pitää alkaa opiskelemaan espanjaa tai odotella seuraavia käännöksiä. Odotellessa toki voi lukea vaikkapa Antoine de Saint-Exupéryn Pikku Prinssiä ja Muriel Barberyn Siilin eleganssia, joihin Bermanin esikoista on verrattu.

-Jarna

TOUKOKUU 2014 / PYHÄJÄRVI

Kesämökillä tai loman vietossa voi sattua kaikenlaista mehiläisen pistosta sydänkohtaukseen ja kirja antaa neuvot ja ohjeet kaikkiin tilanteisiin hienoin nelivärikuvin sekä ymmärrettävällä tekstillään. Tämän oppaan haluaisin kuuluvan kaikkien kesämökille, autoon ja miksei kotiinkin. Kirja on todella näppärän kokoinen ja sisältäen paljon tietoa. Itse tykästyin kirjan selkeydestä, taudit oli selitetty selkeästi, sitomiset ja teippaukset oli hyvin havaintokuvin näytetty. Kirjassa oli myös paljon tietoa mitä itse voi tehdä, ennen kuin menee lääkäriin. Kirjassa oli myös tuotu ne tilanteet esiin, jolloin lääkärin puoleen kääntyminen on ehdoton edellytys. Kirjan tekijät ovat huippuasiantuntijoita suomalaisen lääketieteen parista ja kirjassa olikin käsitelty hyvin eri osa-alueita terveydestä.

Kirjan oston jälkeen voit suunnata lomalle rauhallisin mielin, koska sinulla on hieno opas omaan ja lähimmäistesi terveyteen.

- Men sana in corpore sano - terve mieli terveessä kehossa

 

Kirjan herkkä ulkokuori jo houkuttaa ottamaan kirjan lukuun. Kirja käy hyvin lahjaksi; äideille, kevään sankareille sekä kesän rippilapsille. Kirjan hieno kuvitus nostalgiakiiltokuvat kukat, linnut ja perhoset antavat täydellisen nautinnon ajatuksille, joita kirjaan on kerätty menneen vuosisadan mestareilta. Kirja herättää miettimään omaa onnellisuutta ja onnea, joka on pienikin arkinen asia tässä elämässä.

- Jokainen on juuri niin onnellinen tai onneton kuin tuntee olevansa - Michel de Montaigne

-Anu

HUHTIKUU 2014 / SALO

Päätin lukea yhden viime vuoden myydyimmistä ja kohutuimmista kotimaisista kirjoista, oululaisen äidinkielenopettaja Pauliina Rauhalan esikoiskirjan Taivaslaulu. Teos äänestettiin kirjabloggaajien keskuudessa vuoden 2013 kotimaiseksi kirjaksi. Taivaslaulu on rankahko tarina nuoresta vanhoillis-lestadiolaisparista lestadiolaisen yhteisön odotusten ja vaatimusten, sekä omien tunteittensa ja mielipiteittensä ristiaallokossa.

Taivaslaulu on myös rakkaustarina, jonka päähenkilöt Vilja ja Aleksi tapaavat, rakastuvat ja haaveilevat vanhoillislestadiolaisille tyypillisestä suurperheestä. Pari menee naimisiin ja he "ottavat vastaan Jumalan lahjana" neljä lasta, neljän vuoden sisällä. Nuorimmaisen lapsen ollessa vielä vauvaiässä, Vilja huomaa olevansa jälleen raskaana. Nuoren äidin voimavarat ovat muutenkin jo kovilla, joten uutisen myötä uupumus ottaa vallan, ja arki suistuu raiteiltaan. Viljassa ja Aleksissa alkaa myös herätä yhteisön odotuksia kyseenalaistavia ajatuksia. Voiko ihmisen tärkein tehtävä olla "lisääntyä ja täyttää maa", jos voimat eivät riitä jo olemassa olevienkaan lasten hoitamiseen.

Vaikken pystynyt samaistumaan uskonnollisuuteen tai äidin rooliin, oli Viljan tarina koskettava ja mukaansatempaava. Rauhalan teksti on lyyrisen kaunista, jopa runollista, mutta tämä ei häirinnyt lainkaan, vaikka yleensä olenkin suoraviivaisemman tekstin ystävä. Tarina etenee Viljan, Aleksin ja lasten perspektiiveissä. Lisämaustetta kirjaan tuo tavallisen kerronnan sekaan upotetut pätkät vanhoillislestadiolaisuutta käsittelevästä blogista kommentteineen. Nämä tekstit auttavat ymmärtämään yhteisön jäsenien arkipäivää. Jään innolla odottamaan Rauhalalta lisää tuotantoa!
-Inna

MAALISKUU 2014 / PUKARO

EILISPÄIVÄN AARTEET - Lahjoja omin käsin 12,90€

Kirjan ulkonäkö houkutti tarttumaan kirjaan ja sisältö sai innostumaan.

Kirjasta löytyy monenlaisia tapoja käyttää vanhaa tavaraa uudella tavalla, mutta myös ihan perinteisiä askarteluohjeita, kierrätyksen kautta kuitenkin. Ohjeet vaihtelevat helpoista vaativiin, joten kaiken tasoisille harrastajille löytyy varmasti tehtävää, ideoita ja inspiraatiota. Kirjan alussa on hyvä johdanto, jossa käydään läpi asioita joita tulee ottaa huomioon, kuin myös kattava lista tarvikkeista, joita tarvitset kirjan ohjeiden toteuttamiseen ja kirjan lopusta löytyy (lyhyehkö) lista mistä näitä tarvikkeita voi löytää.

Itse ihastuin kirjassa ohjeeseen kerroskakkuvadista, jonka voi kasata käyttäen vanhoja lautasia, kahvilautasia, -kuppeja, viinilaseja tai pieniä kristallimaljakoita ja lasi- tai pikaliimaa. Tämän ohjeen aion sopivien lautasten löydyttyä toteuttaa lahjana siskolleni. Mutta kirjasta löytyy myös paljon, paljon muita ohjeita, joilla ilahduttaa ystäviään, sukulaisiaan tai vaikka vain itseään! Lue, tee, inspiroidu ja keksi itse lisää!
-Nina

HELMIKUU 2014 / JOENSUU

Kirjailijana Outi Pakkanen oli minulle aivan uusi tuttavuus, Julma kuu oli hänen teoksistaan ensimmäinen, minkä luin. Luen harvoin kotimaisia teoksia siitä syystä, että tykkään mielikuvissani matkustaa aivan erilaiseen ympäristöön ja erilaisiin maisemiin. Hyvä kirja on pieni pako arjesta, eivätkä Helsingin loskaiset kadut vie minua riittävän kauas siitä. Juuri tästä syystä yllätyinkin, miten paljon Pakkasen teoksesta pidin.

Kirjassa seurataan kolmikymppisen Johannan elämää, välillä hänen itsensä kertomana, välillä vastapäisessä talossa asuvan vanhahkon Armin silmin katsottuna. Sinkkuna elävän, Stockan kosmetologina työskentelevän Johannan tylsähkö elämä muuttuu hänen tavatessaan sattumalta psykologi Samuelin. Mutta kuten tiedämme, ruusunpunaisten lasien läpi maailma näyttää aivan erilaiselta...

Pakkanen onnistuu luomaan kirjaan hyytävän tunnelman, minkä vuoksi kirjaa on vaikea laskea käsistään. Kun kirjan loppuhuipennus lähtee vyörymään lumipallon lailla, mahdollisuutta keskeytykseen ei enää ole. siinä vaiheessa kun luin kirjasta viimeiset lauseet ja laitoin kannen kiinni, huomasin hivuttautuneeni aivan penkin laidalle!

Julma kuu onnistui ainakin minut pitämään otteessaan loppuun asti, ja tulen varmasti lukemaan vielä muitakin hänen kirjojaan. -Katja

TAMMIKUU 2014 / NASTOLA

Leo Tolstoin klassikkoromaani Anna Karenina seuraa 1800-luvun Venäjän seurapiirien elämää, harrastuksia ja rakkauksia. Kirja on julkaistu 1800-luvun loppupuolella osissa, mutta nykyisin julkaistaan yhtenä kokonaisuutena.

Annan ja Vronskin traaginen rakkaustarina on monelle kirjaa lukemattomallekin tuttu joko käsitteenä tai yli kymmenen elokuvaversion kautta. Se ei kuitenkaan ole kirjan ainoa suuri rakkaustarina - myös toinen, onnellisemman lopun omaava pari löytää toisensa. Rakkaus ei kuitenkaan ole ainoana teemana, vaan mukaan mahtuu myös iloja, suruja, juonittelua ja draamaa. Suuri osa kirjan viehätyksestä onkin vanhojen aikojen tyylissä pitää yllä ulkoista tyyneyttä ja kulisseja vaikka verhojen takana todellisuus on toinen.

Tarina on jaoteltu neljään eri perheeseen ja henkilöön, joiden elämänmenoa seurataan vuorollaan: Štšerbatskajat, Levin, Kareninit ja Vronski. Jokainen heistä liittyy toisiinsa joko avioliittojen, sukulaisuuden tai ystävyyden kautta, ja jokaisen kerrontaosuus antaa taustaa myös toisten elämään. Kerronta vaihtelee muutaman kymmenen sivun välein ja jättää onnistuneesti kutkuttavan tunteen joka jättää odottamaan seuraavaa osiota. Ajankulku on välillä hieman sekava, mutta ei pilaa lukunautintoa.

Henkilökohtaisesti annan Tolstoille tittelin yhtenä historian salakavalimmista jaarittelijoista. Toisinaan tarinankerronta kulkee erittäin vauhdikkaasti eteenpäin, mutta pian huomaat lukeneesi toistakymmentä sivua Levinin suunnitelmista maatilansa suhteen ja pellon niittämisestä. Et voi kuitenkaan olla tästä vihainen, koska kieli on erittäin sujuvaa ja monipuolista, vaikka toisinaan vanhat venäjänsukuiset sanat ovat tuiki tuntemattomia ja olisin toivonut niihin selitystä suomentajalta.

Suosittelen kirjaa kaikille klassikoiden ystäville, ja niille jotka tuntevat viehtymystä tai mielenkiintoa historiallisiin romaaneihin, seurapiirielämään tai elämää suurempiin rakkaustarinoihin.

Tässä tuhatsivuisessa suurromaanissa on hintakin kohdillaan: hintaa jää alle senttiin per sivu! Älkääkä olko huolissanne, kirja on yllättävän kevyt kokoisekseen.
- Niina

 

 

Maailman maat on lapsille suunnattu katsaus maapallomme maanosiin ja maihin.

Heti ensimmäisellä aukeamalla ponnahtaa esiin maapallo, josta on helppo tutkia maanosien sijaintia. Kirjasta löytyvät selkeät "näin käytät kirjaa" ohjeet.

Jokaiselle maanosalle on oma aukeamansa. Aukeamalta löytyy tietoa eläimistä, luonnosta, nähtävyyksistä sekä ihmisistä. Lisäksi kirjassa on maiden liput, pääkaupungit sekä pieni tietovisa.

Maanosat löytyvät myös ulosvedettävinä karttoina, joihin on eri väreillä merkitty siihen kuuluvat maat. Tämä helpottaa hahmottamista ja muistamista joten kirjaa voikin käyttää myös oppimisen apuna.

JOULUKUU 2013 / NOKIA
PUNAINEN TUPA JA ERÄMAA - Miehen vuosi

Eteläsuomalainen maalaiskulinaristi Kai Linnilä ja lappilainen eräkirjailija Seppo Saraspää jakavat parhaat vinkkinsä ja tarinoivat yksinkertaisen elämän riemuista ja riesoista. Punainen tupa ja erämaa on oivallinen käsikirja jokaiselle, jolla on aikaa kotipiirissä ja vapaa-ajan asunnolla, metsissä ja rannoilla. Kirja on uudistettu painos vuonna 2000 ilmestyneestä kirjasta Punainen tupa ja erämaa, rikkaan arjen allakka.

Kirja on jaettu kuukausien mukaan ja joka luvussa on esitelty ajankohtaisia toimia ja ruokaohjeita mukavilla tarinoilla höystettynä. Sen ohjeilla luonnistuu niin linnun höyhennys kuin jäniksen paloittelu, varpuluudan valmistaminen, turvekaton rakentaminen tai punamultamaalin keittäminen. Miehisestä nimestään huolimatta kirjalla on paljon annettavaa myös naisille. Tekijöiden tiedot ja pikkuniksit jaetaan ikään ja sukupuoleen katsomatta.

Kirja sisältää yli sata konstailematonta, lähiruokaa ja luonnonantimia suosivaa ruoka-, juoma- ja säilykereseptiä, mm. jänispaistia, nokkosjugurttia tai väinönputkikeittoa voi valmistaa kirjan ohjeilla. Työtapojen, tavaroiden ja reseptien ohella kirja esittelee myös kasveja ja eläimiä.

Punainen tupa ja erämaa on mitä mainioin lahjakirja vanhaa aikaa henkivine piirroskuvineen. Aakkosellisen hakemiston ja reseptihakemiston avulla siitä myös löytää ohjeet helposti. Todellinen tarvekalu niin maalla asuvan kuin kaupunkilaisenkin käteen.

MARRASKUU 2013 / LOHJA

Tietopaketti itselle tai lahjaksi
MAAILMA MUUTTUU (Michael Heatley ja Martin J. Howard)

Joko tiedät missä naiset pääsivät ensimmäistä kertaa vaaliuurnille? Entä tiedätkö, mitkä tapahtumat toimivat lähtölaukauksena ensimmäiselle maailmansodalle? Kolumbuksen löytöretket Amerikkaan, Suezin kanavan avautuminen sekä viestinnän mullistuminen Alexander Graham Bellin keksiessä puhelimen ovat kaikki merkittäviä tapahtumia ihmiskunnan historiassa. Teos käsittelee ytimekkäästi edistysaskelia, keksintöjä, sotia, katastrofeja sekä monia ihmisen ponnistuksia, jotka ovat muuttaneet maailmaamme ja tehneet siitä sellaisen jona sen tunnemme.

Maailma Muuttuu havainnollistaa upein valokuvin ja piirroksin viimeisten 1000 vuoden merkittävimpiä tapahtumia. Kirjassa esitellään yhteiskunnan historiaa aina vuonna 1215 hyväksytystä ensimmäisestä ihmisoikeusjulistuksesta, Magna Cartasta 2010-luvulle asti päättyen Japania maaliskuussa 2011 runnelleeseen tsunamiin. Maailma muuttuu ja ihminen sen mukana.

Molemmat kirjan tekijöistä ovat tunnettuja ammattikirjoittajia, Heatley mm. Michael Jaksonin elämänkerran tekijä. Howard on kirjoittanut historiaa ja kulttuuria käsitteleviä teoksia.

 

Lintutuntemusta lapsille
LAULAVA LASTEN LINTUKIRJA (Pertti Koskimies)

Räkättirastas ja haarapääsky, kiuru ja kuovi, käki ja kuukkeli - kaikki tuttuja lintuja, jotka asuvat ihmisten lähinaapureina pihoilla, pelloilla ja havumetsissä. Lintujen äänet kuuluvat ympärillämme, mutta joskus yhdistäminen oikeaan lajiin voi tuottaa vaikeuksia. Lasten lintukirjan selkeiden kuvien ja ääninäytteiden avulla pääsee tutustumaan maamme yleisimpiin lajeihin. Linnut on esitelty niiden elinympäristöjen mukaan ja samalla kerrotaan niiden pesimä- ja ruokailutottumuksista. Ääninappeja painamalla selviää, että kapustarinta viheltelee tuntureilla ja lehtopöllö huhuilee lehtimetsissä. Mutta kuka laulaa muilta matkittuja lauluja?

Kirjan kirjoittaja on lintututkija ja tietokirjailija.

LOKAKUU 2013 / RIIHIMÄKI
RAKENNA OMA T.REX

Tämä kirja on jokaisen dinosaurusfanin unelma!

Pakkauksesta löytyy itse koottava pienoismalli Tyrannosaurus Rexistä ja 30 sivuinen vihkonen, jossa on tarkat kokoamisohjeet ja tietoa liitukauden maailmasta. Kuvat ovat tarkkoja ja havainnollistavia, ja kirja sisältää monia pieniä tietoiskuja mm. varhaisista nisäkkäistä, esihistoriallisista kasveista ja T.Rexin eri ruumiinosista.

Pienoismallissa on kaikkiaan 80 osaa, ja se on helppo kasata. Kokoamiseen ei tarvita liimaa, koska jokaiselle osalle on oma lovensa ja kukin osa on merkitty selkeästi, jotta kasaaminen ei olisi liian vaikeaa lapsille. Pienoismalli on noin 83 cm pitkä, ja sangen näyttävä kokonaisuutena!

Hintaa paketilla on 16,90EUR ja liikkeistä löytyy myös kasattu mallikappale. Tämä on oiva valinta pukin konttiin!