Paha paikka (Tapani Bagge, Harri István Mäki)

Saatavuus: Varastossa

9,90 €
  • Ilmestymisvuosi : 01/2010
  • Kirjailija : Tapani Bagge
  • Kustantaja : Arktinen Banaani
  • ISBN : 9789525768718
  • Sivuja : 230
  • Sidosasu : Sidottu

Kuvaus

Lisätiedot

Tapani Baggen ja Harri István Mäen ensimmäinen yhteinen rikosromaani tuntuu kirjoitetun nuorehkoille, armeijaiässä oleville tai kohelluskauttaan eläville lukijoille, joka tapauksessa huonon maun ystäville.

Naisten viemien, kokemattomien antisankarimiesten näkökulma on lain nurjalla puolella ja huumori puberteettistä, millä on oma arvonsa joissakin kirjallisuudenlajeissa. Tapahtuu ryöstö, juoni kehii auki saaliin voittavan henkilöllisyyttä kahden osallisen näkökulmasta. Ystävyyttä teos voi viedä pohtimaan. Pitkäksi aikaa juonessa pysähdytään armeijahuumorin maailmaan. Armeija-aika näyttäytyy miehen elämään kuuluvana suojatyöpaikkana, ennen kuin kova maailma kutsuu paikalle kohtalokkaan naisen parodiasta käyvän petollisen naisen, ja rikollisten rymyjoukkio siirtyy selvittämään välejään takaa-ajomahdollisuuksien suomalaiseen luontoon. Väkivaltarymistelyn selitykseksi tarjoutuu hahmojen tyhmyys ja traumat.

Lukijaa joka ei tunne itseään kirjan kohderyhmäksi pitää lukemassa kiinnostus siihen, miten tyhmyys voi tiivistyä, huonot vitsi voivat jopa huonontua. Ja kuten sanottua, sillä on tietylle lukijakunnalle itseisarvonsa, tämä kirja pitää tietynläisten antisankareiden mainetta tai perinnettä yllä, kuten rentturunous lyriikassa.

Kirjailija

Tapani Bagge

Tapani BaggeTapani Bagge on kirjoittanut elääkseen parikymppisestä lähtien. Sitä ennen hän ehti kokeilla kaatopaikan ja teollisuusalueen vartiointia, postinkantoa, osto- ja myyntityötä antikvariaateissa ja levykaupassa ynnä muuta.

Bagge on julkaissut toista sataa kirjaa ja palkittu lähes kaikesta, mihin on ryhtynyt. On tullut Johtolankaa, Arvid Lydeckeniä, Laivakelloa, taide- ja kulttuuripalkintoja, pari Finlandia-ehdokkuuttakin.

Hän kirjoittaa jännitystä ja huumoria kaikenikäisille: kirjoja, kuunnelmia, näytelmiä, sarjakuva- ja tv-käsikirjoituksia sekä laulutekstejä. Runokokoelma on tekeillä. Bagge on syntynyt Keravalla 1962, mutta muutti 1989 Hämeenlinnaan, jossa asuu yhä.

Lue lisää

Kommentit