Nuoret taistelulentäjät Ensikertalaiset jatkosodan ratkaisutaisteluissa 1944

Saatavuus: Loppu varastosta

19,20 €
  • Ilmestymisvuosi : 10/2015
  • Kirjailija : Pekka Hietala
  • Kustantaja : Minerva
  • ISBN : 9789523125674
  • Sivuja : 280
  • Sidosasu : Pehmeäkantinen

Kuvaus

Lisätiedot

Ilmavoimien veteraanien haastatteluihin ja arkistomateriaaliin perustuva teos kuvaa, kuinka nuorista pojista koulutettiin sotalentäjiä ja kuinka heidät komennettiin rintamalaivueisiin jatkosodan ratkaisuhetkillä, kesän 1944 suurhyökkäyksen alla.

Kun Suomi ajautui talvisodan jälkeen kohti uutta sotaa, ilmasotakouluun haettiin uusia lentäjäoppilaita. Asemasodan aikana ilmatoiminta oli kuitenkin vähäistä ja koulutus pitkittyi, kun taivaalle nousivat vain kokeneimmat pilotit.
Jatkosodan ratkaisuhetkiin mennessä nuoret lentäjät komennettiin rintamalaivueisiin, joissa he saivat tulikasteensa. Karjalan taivaalla käynnistyi ankara selviytymiskamppailu, jossa kirjattiin suuria ilmavoittoja mutta myös kirveleviä tappioita.
Tosipaikan edessä nuorten lentäjien valmiudet valtavien vihollishävittäjäpartioiden torjuntaan eivät olleet parhaat mahdolliset. Ongelmana olivat myös vanhentuneet ja loppuun lennetyt koneet, joita vastassa oli yhä parempia venäläiskoneita.
Tässä kirjassa kertoo tarinansa yksitoista nuorena miehenä jatkosotaan osallistunutta taistelulentäjää.

Kirjailija

Pekka Hietala

Pekka Hietala toimii Keski-Uudenmaan pelastuslaitoksen palveluksessa ja kirjoittaa freelancerina tekniikan alan lehtiin. Aiemmin häneltä on ilmestynyt sodanajan ilmavoimien lentoteknistä henkilöstöä koskeva haastatteluteos Lentokonemekaanikot – ilmataistelujen takuumiehet.Lue lisää

Kommentit