The National Parks of Finland (Tea Karvinen)

Saatavuus: Varastossa

34,90 €
  • Ilmestymisvuosi : 08/2017
  • Kirjailija : Tea Karvinen
  • Kustantaja : Docendo
  • ISBN : 9789522914279
  • Sivuja : 264
  • Sidosasu : Sidottu

Kuvaus

Lisätiedot

The National Parks of Finland contains descriptions of all 40 parks, from the Archipelago Sea to Lemmenjoki and including the most recent addition, the Hossa National Park, mentioning their most notable and most distinctive features. Each national park has its own story to tell.
 
The information provided is enlivened by the author¹s own experiences of visiting the parks, so that she takes the reader with her on her expeditions, as it were. The book is based on interviews with over 100 local experts on various aspects of nature and is tastefully illustrated with the author¹s own magnificent photographs.
 
The aim of the book is to encourage readers to go out on excursions of their own, whether in their immediate surroundings or on the fells of Lapland. The more time we spend in nature, the greater our desire to understand it and learn more about it.
 
Tea Karvinen is a professional nature photographer and journalist living in Rovaniemi. Since 2010 she has spent more than 700 days in Finland¹s national parks.

Arvostelut

”Kirja on luettu mielenkiinnolla ja innolla läpi nautiskellen! Tulipa käytyä helposti kansallispuistot läpi lukiessa. Kirja on hyvä opas jatkaessani itse perheen perustamisen myötä kesken jäänyttä kansallispuistokierrosta. Olet tehnyt valtavan urakan. Kuvat ovat todella hienoja ja tarinat kerrassaan mahtavasti kerrottuja.  Monet naurut sain nauraa lukiessani ja monille olen kirjaa suositellut. :-)  Kirja yllätti hauskuudella ja kattavalla tietopaketillaan. Tällaiselle teokselle oli sopiva paikka näin juhlavuotenamme.”   – Kaarina H.

”Kirjaa pitää selata uudelleen jatkuvasti. Kuvat puhuttelevat sieluun saakka. Tämän laitan jakoon faceen. Haluan ihmisten löytävän tämän täydellisen luonto-HELMEN. Ison urakan olet tehnyt. Onhan lopputulos oikea AARRE!”  – Sirkka K.

“Karvisen kirjassa on myös hauskoja anekdootteja puistojen historiasta: hän kertoo Lemmenjoen kullankaivajat hurmanneesta kauniista Petronellasta, ja Hiidenportin kansallispuistossa asuneista pontikankeittäjistä joiden ryyppyjä riski Elsa-emäntä säännösteli. Tiilikan kansallispuiston osuudessa tulee esiin savon murre, Lieksan Patvinsuon puistoon taas liittyy kalamaja jolla Hollannin silloinen prinsessa Beatrix vietti häämatkaansa. Rauhallisen paikan oli vinkannut Urho Kekkonen.” – Iltalehti 13.9-17 Marianne Zitting

"Lukijan helpotukseksi kirja ei ole tekninen luettelo käymisen arvoisista paikoista hengästyttävine numerotietoineen. Kirja ei yllytä suorittamaan. Sen sijaan Karvinen kuljettaa lukijan kansallispuistoihin kuin persoonallinen opas, jota tekee mieli kuunnella." – Suvi Jylhänlehto / Maaseudun Tulevaisuus 20.9-17

”Tämä on todella HIENO kirja. Ymmärrän, että työmäärä on ollut valtava. Lopputulos on mielestäni tasapainoinen ja onnistunut tuoden olennaisen hyvin ja kauniisti esiin (tehden kunniaa mahtavalle luonnollemme).”   – Klaus K.

”Kirja on ihana, tuli hirveä hinku päästä retkelle joka paikkaan, niihinkin puistoihin joista oli ajatellut ettei niin kiinnosta. Eli toimii niin kuin olit ajatellutkin :-)”    – Tuija K.

”Sallit annettavan palautetta kirjastasi Kansallispuistot Maamme luonnon helmet. Kiitos kirjasta, jonka luin miltei yhdeltä istumalta ja osan jo kahteen kertaan. Olin kuvitellut kirjan sisältävän pääosin valokuvia, mutta olin tosi yllättynyt sen ihanasta muustakin sisällöstä - “jutustelevista” teksteistä, historian liittämisestä tuokiokuviksi mukaan sekä huumorin pilkahtelusta. Tuntui kuin olisin ollut retkillä kuulolla, miten asiaa tuntevat paikalliset ja muut opastajat olivat mukana kertomassa omilla nimillään. Voi sitä kasvien ja eläinten outojen nimien määrää, joita en ollut koskaan kuullutkaan. Koska olen iältäni jo 78 vuotta, ovat jotkut kuvatut toiminnot minulle tuttuja lapsuudestani Pohjois-Karjalassa ja muistelen niitä nyt Varsinais-Suomessa…  Kirja tulee olemaan seurassani tiiviisti enkä helpolla väsy sen antiin.  Toivotan hyvää jatkoa kirjailijan ja valokuvaajan uralle!” – Aino K.

”Tea, huikeita kuvia! Ja hyvä tv-haastattelu. Loppusanasi saivat kylmät väreet kroppaan. Olet kyllä alasi huippu!”  – Kaisa V.

”Nyt nähtävinä olevat kuvat ovat kaikki ihan verenseisauttavia.”  – Risto P.

“Tea Karvisen kuvat saavat haukkomaan henkeä, ja aistimaan auringon lämmön, metsän tuoksun, aamukasteen ja pakkasyön hiljaisuuden. Kyynel nousee silmäkulmaan: elämme satumaisen kauniissa maassa. Historia, kulttuuri, elinkeinot ja luonnontuntemus punoutuvat luontevasti yhteen, kun kuunnellaan kansallispuistojen ihmisten tarinoita. Eiväthän ne elämässä erillisiä olekaan. Lukiessa oppii ihan huomaamattaan vaikka mitä. Tämän kirjan haluan antaa sekä vanhemmilleni että lapsilleni. “  – Tanja T.

“Kirjan suurin ongelma on se, että se on liian hyvä. Tekstit ovat ihan mielettömän mielenkiintoisia ja kuvat hienoja ja oivaltavia! Näistä aiheutuu valtava into päästä niihin paikkoihin, joissa ei vielä ole käynyt ja kaipuu niihin paikkoihin joissa on jo käynyt. Kirjaa lukiessa siis alkaa harmittamaan pitempiaikaista ajan viettämistä luonnossa haittaavat palkkatyöt ja muut velvoitteet.” Juha K.

"Karvinen on tehnyt erittäin suuren työn kirjoittaessaan ja varsinkin valokuvatessaan kansallispuistoja eri vuodenaikoina. Työhön hän on käyttänyt peräti seitsemän vuotta. Lopputulos on huikean hieno."  – Sipoon Sanomat 31.8-17 Riitta Ketola.

“Jo ensitutustumisella kirjan peruspuitteet vaikuttavat olevan varsin hyvät. Kirja on sopivan kokoinen – ei tihrustettavan pieni, eikä toisaalta mikään järkäle. Selatessa kirja näyttää ja tuntuu laadukkaalta, kauniilta ja uudelta. Kirjan parasta antia on sen faktoilla kansallispuistoille rakentama lisäarvo kenen tahansa kulkijan silmissä: kun astut kansallispuiston portista, katsot paikkaa heti ensiaskeleilla täysin eri tavalla, kun tunnet hieman sen taustoja. Suo ei ole vain suo: jos historia olisi mennyt toisin, se voisi olla turvetuotantoalue. Metsä ei ole vain metsä: saattaa olla, että sen saaminen ‘luonnontilaiseksi’ on vaatinut kovaa ja harkittua työtä, paikallisten päättäväisyyttä, yhteishenkeä ja teollisuudesta saatavan nopean rahan mahtia vastaan taistelemista.”

”Jokaisella Suomen kansallispuistolla on oma tarinansa, ja juuri ne tarinat tämä kirja nivoo yksiin kansiin hienolla ja arvokkaalla tavalla.”

”Ennen kaikkea suosittelen kirjaa kuitenkin ihan tavallisille retkeilijöille, jotka haluavat tietää asioita hieman maisemaa syvemmältä. Ennen kuin astut kansallispuistoon, lue, mikä on sen tarina. Luonto, joka muutenkin olisi silmiesi edessä lumoavan kaunis, muuttuu entistä kauniimmaksi ja entistä merkityksellisemmäksi.”   –  Retkipaikka 25.9-17 Jonna Saari

Kirjailija

Tea Karvinen

Tea_Karvinen

Tea Karvinen on vuonna 2011 Helsingistä pohjoiseen muuttanut ammattiluontokuvaaja ja toimittaja.
Freelancerina työskentelevä Karvinen on viimeiset vuodet keskittynyt vain Suomen kansallispuistoihin ja viettänyt niissä yhteensä yli 700 päivää vuodesta 2010 lähtien.

Tea Karvinen on entinen eräopas. 1980- ja 1990-luvuilla hän kehitti luontomatkailua muun muassa Pohjois-Karjalassa ja matkusti ympäri maailmaa.
Yliopistotutkinto on Alaskan yliopistosta Fairbanksista pääaineena valokuvajournalismi (photojournalism).
Opiskelujen jälkeen Karvinen kilpaili Suomen ainoana skeleton-kelkkailijana maailmalla vuosina 2001-2009. Keväät ja kesät hän työskenteli pääkaupunkiseudulla lehtikuvaajana.

Suomen ulkopuolella Karvinen on keskittynyt työssään arktisiin alueisiin.

www.teakarvinen.com

Lue lisää

Lisämateriaali

Kommentit